2006-10-06

Sparka ut Trolin

I folkpartiet finns ingen större tönt än Mikael Trolin. Han jobbade med integrationsfrågor och tyckte folkpartiet var världsbäst, skröt hur han åt lunch med Lars Leijonborg och Mauricio Rojas var kung. Tyvärr var (och är) han totalt inkompetent och åkte ut, vilket gjorde honom så bitter att han fortfarande bitchar om det - och jag fattar inte att media tycker det är så intressant. Nu är det Nyamko Sabuni han klagar på. Ge upp!

Folk kallar henne islamofob för att hon jobbar stenhårt mot hedersrelaterat våld och nån puckad kristdemokrat menar att nu blir det assimilering av alla invandrare. Det är så dumt så klockorna stannar.

Nyamko Sabuni är utan tvekan den mest kompetenta integrationsminister Sverige har haft.

11 kommentarer:

Bertil sa...

Är karl´n fortfarande kvar? Vem i partiet har förtroende för honom?

Mathias Sundin sa...

Ingen, men han är fortfarande medlem. Varför vette gudarna.

Emma sa...

"Nyamko Sabuni är utan tvekan den mest kompetenta integrationsminister Sverige har haft"

Eller inte...

Citat från
www.emma-gron.blogspot.com:
"Varför väljer man Nyamko Sabuni till integrationsminister? Kvinnan har gjort sig känd genom att köra ett personligt race med medialt intressanta utspel som hennes partiledare Leijonborg senare fått gå ut och dementera. Hon kommer säkerligen att fortsätta i den stilen. Frågan är om avsikten är att bränna Sabuni så snabbt som möjligt? - det blir ganska svårt i längden att ha en regeringsmedlem som kör personliga, icke regeringsförankrade utspel".

Mathias Sundin sa...

Det där inläget tyder på att du är ganska lite insatt i läget. Har du läst hennes bok? Har du lyssnat på henne? Har du läst folkpartiets förslag? EN gång har hon lagt ett förslag som inte fp stödde. Är det fel att tänka själv?

Tror du att man väljer en minister för att hon eller han snabbt ska bränna sig? Är det en strategi för en ny regering. Kom igen.

e2npau sa...

Jag gillar henne starkt - vågar sticka ut hakan förbi det politiskt korrekta - och har därmed möjlighet att faktiskt förändra något.

Och ärligt talat - det känns som de flesta förändringar ifrån dagens förnekelsepolitik på integrationsområdet är förbättringar.

Emma sa...

När en ledande liberal skribent, tillika folkpartist kallar utnämningen av Sabuni för "dagens bottennapp" så vågar jag påstå att en post som integrationsminister för tjejen inte var helt lyckad.

Mathias Sundin sa...

Samma ledarredaktioner tycker att miljöpartiet är en katastrof, osv. Tar du lika allvarligt på deras åsikter då?

Emma sa...

Nja där håller jag nog inte med dig. NA:s ledarredaktion har vid flera tillfällen berömt miljöpartiet för mp.s socialliberala värderingar. Det har alltid varit uppskattat av oss.

Jag bara menade att åsikterna om Sabuni tydligt skiljer sig åt inom fp - Ola Ström är ju som sagt folkpartist.

Mathias Sundin sa...

Ja, det är klart att åsikterna om henna skiljer sig åt. Det gör det inom alla partier om olika personer.

Jag tycker dock de som kommer med argument om att saker inte är liberala uppenbarligen inte fattar vad liberalism är och inte heller inser att man som liberal också kan ha värderingar. Vad är deras egna lösningar på hedersvåld och könsstympning? Jag ser inte vad som är så fruktansvärt med hennes idé. Det är ju inte hela världen att bli undersökt av läkare, speciellt inte som det kan hindra våld.
Det jag tror många av dessa vänder sig mot är att man i Sverige inte får säga något dåligt om islam eller muslimer, då är man islamofob. Men faktum är att mest våld i världen utförs idag i islams namn. Islamismen sprider sig i arabvärlden och västvärlden. Bara för att man är mot islamism och menar att våld utförs i islams namn betyder inte att man islamofob. Hedersvåld utförs i islams namn. Det måste stoppas. Det finns ingen viktigare uppgift för någon som kallar sig liberal att hindra att personer skadar andra personer.

Anonym sa...

Det jag tror många av dessa vänder sig mot är att man i Sverige inte får säga något dåligt om judendomen eller judar, då är man antisemit. Men faktum är att mest våld i världen utförs idag i judendomens namn. Sionismen sprider sig i arabvärlden och västvärlden. Bara för att man är mot sionism och menar att våld utförs i judendomens namn betyder inte att man antisemit Hedersvåld utförs i judendomens namn. Det måste stoppas. Det finns ingen viktigare uppgift för någon som kallar sig liberal att hindra att personer skadar andra personer

Mathias Sundin sa...

Det jag stör mig på är när man inte håller sig till sanningen. Mest våld utförs i judendomens namn, påstår du. Det var en nyhet för mig? Du menar staten Israel förmodar jag, som utför en hel del våld. Om det är berättigat eller inte kan man diskutera, men det är hur som helst inte sant att Israel står för mest våld i världen eller att detta våld utförs i judendomes namn.

Oavsett vilken religion som hedersvåld utförs i måste det stoppas. Vad för hedersvåld utförs i judendomens namn?