2006-10-20

Vilka uppdrag ska du avsäga dig Stjernkvist?

Nu är det klart att Lars Stjernkvist ersätter Li Teske på posten som skolkommunalråd. Näst efter att vara kommunstyrelsens ordförande är det den tyngsta posten i kommunen och troligen den som kräver mest arbete. Och min fundering är hur Lars Stjernkvist ska hinna med det.

Han är förutom skolkommunalråd och ledamot av Norrköpings kommunfullmäktige också ledamot i landstingsfullmäktige och föreslagen för ytterligare uppdrag i landstinget. Han är också socialdemokraternas förstanamn i kyrkofullmäktige och ordförande i ABF Östergötland.

Det finns inte en chans att han kan kombinera allt detta och samtidigt göra ett bra jobb som ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Han verkar för övrigt måttligt intresserad av dessa frågor. På kommunstyrelsen tidigare i veckan satt han och läste Aftonbladet när utbildningschefen hade en lång dragning om de kommande fyra åren inom skolområdet. Jag skämdes å hans vägnar!

2 kommentarer:

Thomas sa...

Tips om ett "uppdrag" du själv kan avsäga dig: att ranta omkring och posta en massa dynga på bloggar. Det skulle säkert skärpa ditt fokus på POLITIKEN.

Mathias Sundin sa...

Ja, man skulle väl kunna ge samma tips till dig också.