2007-04-13

(s)-löfte: Fastighetsskatten kommer tillbaka

Bra att veta. Mona Sahlin håller med andra sossar om att det är vansinnigt att avskaffa fastighetsskatten. Sven-Erik Österberg har lovat att den kommer tillbaka om (s) vinner valet 2010. Börjar luta mot att (s) kommer gå till val på kraftigt höjda skatter på flera områden 2010.

2 kommentarer:

vinst sa...

Äntligen rättvisa.
Varför ska mitt hus ha 4 gånger mer i fastighetsskatt -bara för att läget avgör-än vad det det har om det ligger "på landet"

nollåttan sa...

Mona Sahlin hävdar att " Den(fastighetsskatten) behöver reformeras men inte helt avskaffas, det är en vansinnig politik. Det är de som är etablerade som gynnas, de unga får det ännu svårare.
Hon antyder därmed att fastighetsskatten är avskaffad. Hon vet bättre. Men hon antar att väljaren är så dum att h*n låter sig luras. Och det är bloggaren Mathias Sundin ett exempel på.
Skatten finns kvar, men reformeras. Den blir en kommunal avgift (eller skatt, politisk semantik)som uppgår till den fastighetsskatt man betalat 2006, dock MAX 4500 kr. Unga får det lättare när boendekostnaden minskar. Att några få direktörer får mindre skatt betecknas som orättvist, men att tusentals låg- och mellaninkomsttagare får näsan över vattnet när de slipper betala konfiskatoriska skatter undviker Sahlin att nämna. Det ligger inte i hennes intresse att uppmärksamma den saken.