2007-10-29

Lång dag

I dag blir med stor sannolikhet en lång dag, inte minst för att jag vaknade så förbaskat tidigt. Större delen av dagen är fylld med möten och avslutas med ett fullproppat kommunfullmäktige fram till minst klockan 22. Flera ärenden från förra mötet blev bordlagda och ska hinnas med i kväll. Moderaterna har lagt en bra motion om mobbing som sossarna har dribblat med en hel del. Tyvärr ligger den nästan sist på dagordningen så någon ordentlig debatt lär det inte bli.

Det mindre trevliga som jag fick veta igår på IFK-middagen var att det så smått har börjat bildats en firma kring klubben. Vid matchen mot Degerfors hade de gjort upp att slåss med några från Örebro men polisen fick nys om det och eskorterade bussen ända fram. Det var troligen en del av dessa gossar som polisen fick omhänderta på lördagkvällen. Gäller att klubb, polis och de många vettiga fansen samverkar för att hålla dessa dårar borta från matcherna och klubben. Jag fick intrycket från klubben att så är fallet.

Fredrik Reinfeldts vilja att göra Sverige till ett skatteparadis för låginkomsttagare är fullständigt lysande. Briljant både som politik och retorik. Det höga skattetrycket pressar framförallt de med små inkomster. Det är deras frihet som begränsas mest. De är alltså i störst behov av lättnader. Det är hela Alliansens politik som Reinfeldt nu så snyggt satte ord på.

Inga kommentarer: