2007-10-01

Monday, monday

Ingen typisk måndag, var inte speciellt seg i morse trots att jag somnade tämligen sent. Måndagsmöte i Alliansen och sen budgetträff under förmiddagen. Fick en del gjort. Nu ska jag försöka strukturera eftermiddagen. Har en massa saker, stora och små. Gäller bara att komma igång ordentligt, annars blir det lätt att man hoppar mellan uppgifter och egentligen inte får så mycket gjort.

Noterar att...

...Nerikes Allehanda fångar problemet med FN:

Så länge en diktatur och en tvivelaktig demokrati kan stoppa insatser för att möjliggöra att fler människor ska kunna få uppleva FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter, är FN mest ett spel för galleriet.

FN lever på sina vackra visioner, men faller på sin oförmåga att sätta dem i verket. Märkligt nog tillåts denna tingens ordning få fortsätta år ut och år in utan att reformarbetet tar ett steg framåt.

Om inte FN förmår att skydda utsatta människor kan man fråga sig vad vi ska ha organisationen till. FN:s deklaration för mänskliga rättigheter måste framstå som ett hån för de modiga demonstranterna i Burma.

Därför förespråkar jag att man inför ett Demokratiernas förbund.

...intresset för entprenörsutbildning ökar. Det är rekordmånga UF-företag (Ung Företagsamhet) som kör igång i Östergötland i år. Kul!

Inga kommentarer: