2010-01-19

Vi valde det minst dåliga alternativet

Vi har precis röstat i kommunstyrelsen om Idrottsparken. De vanliga misstänkta, S, V och MP, röstade för och fick stöd av Moderaterna. Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centern röstade mot förslaget, som innebär en rea på den enda tillgång skattebetalarna fått i den här soppan till affär, själva Idrottsparken. SPI:s gruppledare Alf Johansson sa till mig att de också tänker rösta nej, i KS har de bara en ersättarplats och inte möjlighet att rösta.

Vi valde det minst dåliga alternativet, så känns det. Man ska komma ihåg att hade Alliansen förslag fått gälla 2007 hade vi inte suttit här idag. Vi röstade nej till att kommunen skulle bygga om Parken. Skulle det bli någon ombyggnad var det vår mening att IFK själva skulle få pröjsa den. De sa nej och hade det nejet stått sig hade det inte blivit någon ombyggnad. Inga 300-miljonerslån och inga 30 miljoner i årlig kostnad.

Men nu står vi där vi står, då måste man välja det som är bäst för skattebetalarna och det är att för tillfället behålla arenan. Vi har inget mot att sälja, men då ska vi få betalt. Nu reas Parken bort - mitt i en lågkonjunktur - till en mellandagsrea av sällan skådat slag.

Den byggdes om när allt var som dyrast, och säljs när allt är som billigast. Mer behöver man väl egentligen inte säga för att beskriva den här soppan.

Inga kommentarer: