Jag är nyss hemkommen från en två timmar lång skoldebatt arrangerad av Lärarförbundet. Den var faktiskt riktigt bra, med många bra frågor från publiken. Li Teske duckade som vanligt i frågan om hennes nedskärningarna i grundskolan och började till på köpet anklaga oss för att ljuga. Det gör mig heligt förbannad. Det står svart på vitt för alla att läsa i deras budget. Kan inte den människan stå upp för sin politik ens det minsta?
För övrigt debatterades friskolor, vinst för friskolor, förskolan (man får inte säga dagis, det lovade jag Lärarförbundet att aldrig göra =), betyg, elevinflytande osv. Vad gäller elevinflytande gick en mycket, mycket tydlig linje. Jag betonade att det är läraren som ska bestämma i skolan, självklart ska elever ha inflytande men till slut är det läraren som fattar besluten. Lärare är utbildade, det är inte elever. Det är faktiskt skillnad. På andra sidan sitter vänsterpartiet, miljöpartiet och sossarna och BARA pratar om elevernas rätt att bestämma, att vara i majoritet. Jag frågade Li Teske om hon blivit felciterad i tidningen när hon sa att fröken inte ska bestämma i skolan. Det hade hon inte, utan tyckte att hon svarat helt riktigt. Man tar sig för pannan.
2 kommentarer:
Den socialistiska skolpolitiken är ett sorgligt kapitel, riktigt deprimerande. Det tycks liksom inte spela någon roll vad som händer i verkligheten, flosklerna överlever allt helt intakta.
Teske menar kanske att sossarna inte sparar något sett till kostnaden per elev. Det är feltänkt. Elevantalet minskar men det minskar överallt - konsekvensen av hennes resonemang blir att samtliga elevgrupper måste omstruktureras för att alla skall få samma resurser som tidigare med den nya sossebudgeten. Det kommer inte att hända.
Vad som kommer att hända är att varje elevgrupp får mindre resurser än tidigare. Det kommer att sätta kraftiga spår i verksamheten som redan idag har stora brister.
Sossepolitiken är en skandal.
eleverna är flera än läraren. alltså har de rätt. vill de ha rast så tar de rast. vill de ha mobilen på så har de det.
"...är någon däremot i klassrummet så kan vi rösta om det."
socialistisk demokrati kallas detta beslutssystem.
Skicka en kommentar