2013-10-06

Riksdagskandidatur

Jag ber om er röst i Folkpartiets provval i Östergötland för jag vill fortsätta arbete jag påbörjade förra året i riksdagen.


Glad efter besked om Ostlänken, som fattades beslut om under min tid i riksdagen. Ni förstår säkert sambandet!

Att göra bristande tillgänglighet till diskriminering
När jag fick möjligheten att tjänstgöra i riksdagen 2012 var jag den ende riksdagsledamoten som lämnade in en motion om att göra bristande tillgänglighet för funktionsnedsatta till diskriminering. Jag drev frågan intern i partiet och pressade på via riksdagsgruppen att Folkpartiet skulle tuffa till sig i frågan.
I flera debattartiklar har jag även pressat på och pekat på det som är bromsklossen i frågan: Moderaterna.

Nu har det rört lite på sig på departementet och motståndet från Moderaterna har mjuknat. Såklart inte på grund av mig, utan tack vare handikapporganisationernas envetna arbete. Men det är också viktigt med ett internt tryck - och det tänker jag fortsätta stå för.

Riksdagens öppnande, som jag med oerhörd stolthet tog med min mor på.

Rätten till privatliv
Avslöjandena om amerikanska NSA duggar tätt och vi ser att det är enorm övervakningsapparat som byggts upp. FRA fungerar på ett liknande sätt.
Frågan är inte svart eller vit, men som Sveriges liberala parti är det vår roll att tänka efter, tänka långsiktigt och inte vara det som hetsar på mest för ny, utökad övervakning.

Om man som riksdagsledamot är vad jag kallar en konstruktiv bråkstake så kan man få mycket gjort. Jag lyckades ändra en integritetskränkande lagstiftning under mitt år i riksdagen, genom att vara tuff och våga säga ifrån och samtidigt komma med konstruktiva lösningar. Ni kan läsa mer om det här: En viktig seger på integritetsområdet.

På samma sätt vill jag jobba framöver för att minska intrången i våra privatliv.
Höja statusen på läraryrket
Läraryrkets status är främst beroende av arbetsgivarna, det vill säga i huvudsak kommunerna. Men från riksdagen går det att ytterligare skärpa kraven på lärarutbildningen (jag har själv gått den och vet hur låga de är). Vi måste också fortsätta med karriärtjänsterna som ger 5000 eller 10 000 kronor mer i månaden.

Era åsikter
Jag insåg verkligen under förra året hur mycket information en riksdagsledamot sitter på. Vilka vägar man ska ta för att nå rätt makthavare. Och jag insåg hur lite av detta jag förstått från utsidan. Därför försökte jag via ett nyhetsbrev informera om vad jag gjorde och fiska upp frågor och saker ni ville driva i riksdagen. Så tänker jag fortsätta jobba om jag får ert förtroende.

Spagetti och politik. Jag bjöd på mat och folkpartister bjöd på åsikter, innan jag hoppade in i riksdagen förra året.

Ni får gärna ringa, 0730-201150, eller mejla frågor och kommentarer, mathias.sundin[at]folkpartiet.

1 kommentar:

Entry 23 Eco of Kristofer sa...

Din video har visats flera gånger i Pirat-kretsar som ett bra exempel på argumentation. Det är som Pirat-Mathias som du vinner sympati och inte för att du hittar på ursäkter för ett parti som kallar sig liberalt men som gör allt annat än följer en liberal agenda. Det är många som ser integritet hos dig, men är förbryllade över att du inte blir den förste piraten i riksdagen. Om du gör det vid rätt tillfälle kommer uppmärksamheten vara mer än du kan våga drömma om.
http://blipirat.nu