2015-03-06

En bisarr lag mindre

Det krävs tillstånd i Sverige för att koppla ihop datorer i ett nätverk och spela dataspel. Ja, det är sant. Och driver du ett stort gamingcenter, som Inferno Online i Stockholm, kostar detta 70,000 kronor. 

Men inte så länge till. 

Min motion, som jag skrivit tillsammans med Birgitta Ohlsson och Robert Hannah, efter idé från Björn Brändewall, har bifallits av kulturutskottet och kommer upp för beslut i kammaren den 19 mars.

Denna motion ger regeringen i uppdrag att ändra lagen. Så vi får leva med den några månader till, men eftersom alla partier biföll motionen hoppas jag att regeringen inte drar fötterna efter sig.

Anledningen till denna bisarra lag är den gamla automatspelslagen, från 1982, och en dom i regeringsrätten 2007 då LAN-spel med datorer halkade med. Det var alltså inte tänkt att det skulle vara så här, men det gör inte situationen mindre bisarr.

Skönt att den ändras och roligt att enskilda motioner i riksdagen kan göra skillnad. Typ 99,9 procent av alla motioner avslås i riksdagen (ett otyg i sig), men tack vare Bengt Eliasson i kulturutskottet så baxades denna igenom.

Vi firade såklart med lite CounterStrike på Inferno Online.


1 kommentar:

Anonym sa...

Litet, men viktigt steg! Däremnot så behöver du nog slipa på CS-tekniken (headset är inte bara en accessoar som för en DJ med playback).