2006-09-05

Nina Larssons inblandning

Nina Larsson är den tredje person som anklagas för att ha försökt logga in på sossarnas server. Hennes förklaring är fullt rimlig menar en IT-expert som tyvärr inte ens verkar fatta hur First Class (det program sossarna och fp använder) fungerar.

Om journalisterna undersökte hur First Class fungerar och om det är så att Nina aldrig varit inne på servern, men finns reggad som att ha försökt ta sig in - då skulle den här delen av storyn vara snabbt avslutad.

Så här funkar det nämligen. First Class är en programvara man oftast laddar hem till sin dator när man använder det regelbundet. Man ställer in vilken server man ska koppla upp sig mot, anger användarnamn och lösenord och loggar in. Den valda servern står sedan kvar. Om en annan person ska använda samma program på ens dator men ska logga in till ett annat ställe så måste man först byta server. Om då det är som Nina Larsson säger att hon ibland lånat Per Jodenius dator för att logga in på fp:s server så antog hon såklart att den var inställd på just folkpartiet, och inte något annat. Alltså kom hon inte in men reggades hos sossarnas som att ha försökt, precis som jag skulle göra om jag nu försökte ställa in deras server och logga in med mina inloggningsuppgifter.

Det som Nina Larsson behöver svara på är om hon upptäckte och förstod varför hon inte kom in på det hon trodde var fp:s server. Kände hon till att Per Jodenius regelbundet loggade in hos sossarna men inte gjorde något åt det, ska hon ut omedelbart hon också.

2 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Borde hon inte ha blivit förvånad över att ert nyförvärv från SSU fortfarande hade tillgång till sossarnas intranät och avände folkpartiets datorer för att komma in där?

Kiwi sa...

Svar till "Bulten i bo": Nej, inte nödvändigtvis.

Jag har själv, trots att jag är moderat, varit registrerad på SapNet. Det av samma anledning som många andra varit det på andra partiers BBS:er än sitt eget: För att debattera och diskutera med sina politiska motståndare.

Förmodligen har inte detta varit något ovanligt bland LUF:are heller. Det har iaf inte varit det bland MUF:are. Förmodligen inte bland SSU:are heller.