2006-09-25

Sluta slösa bort min tid!

Ibland i kommunpolitiken häpnar man över den otroligt låga nivån på debatten, som idag på kommunfullmäktige när David Ergül ställer en enkel fråga (det heter så) till KS-ordförande Mattias Ottosson. Ämnet rörde det stora samhällsproblemet varför loggan "upplev norrköping" har ett litet n i Norrköping.

85 personer plus åhörare och tjänstemän tvingas alltså lyssna till en fem minuters diskussion om varför det inte borde vara så här. Mattias Ottosson svarar artigt på frågan vilket han inte borde göra. Han borde säga att det är trams och sådant borde inte KF-ledamöter lägga tid på. Förutom att det är idiotiskt så kostar det pengar. Ganska mycket pengar tickar varje minut av ett KF-möte. Suck och stön.

4 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Welcome to kommunpolitik, där man inte kan passa på att påpeka sådana saker genom ett vanligt samtal. I Linköping har kommunens hemsida debatterats, ty det var ju hemskt att två JAS-plan var på väg mot domkyrkan "som om de var på väg att anfalla."

Det vore förståeligt att man gör markeringar av sådana här små frågor om det vore så att folk verkligen kollade upp vad som sägs i KF men - håll i er nu, kära medbesökare på denna blogg! - det är ingen som bryr sig!

;-)

Mathias Sundin sa...

Jag ska göra det för min egen skull iallafall och banne den som försöker sig på såna här småsaker i folkpartiets KF-grupp.

Robert Nordman sa...

Gött!
Ännu bättre om du eller någon annan av de våra tog upp faktumet från talarstolen: Vill man fixa något så smått så kan man ju faktiskt ta ett privat samtal :-)

Mathias Sundin sa...

Eftersom det var en enkel fråga kunde inga andra lägga sig i debatten utom Ergül och Ottosson.