2007-04-14

Mer av detsamma

För att vara en uppgörelse med den socialdemokratiska skolpolitiken måste det vara något av det tamaste jag läst. Ylva Johansson skriver att (s) måste lägga större värde på kunskapsinhämtning i skolan. Det är hela ansatsen i artikeln på DN Debatt. Gott så. Men hur? Inte ett ord, förutom att skolminister Jan Björklunds förslag är dåliga. Förutom denna lilla inledning utan konkreta förslag så ägnar Johansson resten av artikeln åt att skriva just om omsorg. Och trots denna lilla insikt motsätter sig socialdemokraterna fortfarande varenda punkt i den stora skolreform som genomförs nu.

Retoriken från Johansson om utslagning med en borgerliga skolpolitik är verkligen att kasta glas i stenhus. Den skolpolitik hon själv stått för under 12 år har lett till en massiv utslagning. Mer än en tredjedel av alla tonåringar hoppar antingen av eller missar slutbetyg i gymnasiet och efter det hamnar många i långtidsarbetslöshet. Om inte det är utslagning så vet jag inte.

2 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Sossarna har kramp i skolpolitiken. Man är ansvarig för den havererade skola vi har idag. Har försvarat den i alla lägen. F.d ministern Baylan såg väl inga fel?

Och bara att man erkänner fel är ett steg i rätt riktning. Men sedan kommer frågan, hur ser en ny (s)politik om skolan ut? Annat än att vara emot folkpartiet och Jan Björklund?

Tänk vad hemskt om (s) skulle komma fram till att folkpartiet hade rätt. Nej hellre så kommer man säkert att föreslå en massa nya flummiga saker för att verka som man ändrat sig. Och förlorarna är inte folkpartiet utan Sveriges elever., om det genomförs.

Kanske så gillar man Jan Björklunds politik i smyg. Om och när (s) kommer tillbaka kommer man säga att för elevernas skull ändrar vi så lite som möjligt. Man behöver ro i skolan.

Mathias Sundin sa...

Jag skulle tro att många sossar (partipolitiskt aktiva) gillar den nya skolpolitiken. För att inte tala om deras väljare.