2007-04-04

Tydligt besked (s)

Förra veckan skrev de två SSU:arna Teresa Carvalho och Eva Edgren i Folkbladet om särskolan. Jag bemötte deras inlägg i fredagens tidning, ni kan läsa det här. Idag svarar Teresa och Eva och skiljelinjerna blir tydliga, men de skriver också om mycket annat bludder. Bristen på egen skolpolitik och bristen på lösningar på dagens stora skolproblem saknas fullständigt. Läs bara det här:

"Den centrala frågan i denna debatt handlar också om vem som bär ansvaret att anpassa sig i skolans värld, är det individen eller är det samhället? Svaret på den frågan är för oss enkelt. Vi tycker att det är samhällets uppgift att anpassa sig efter vilka behov som individen har, inte tvärtom."

Jaha? Och vad innebär det i praktiken? Vad är era konkreta förslag? Det är ju bara ord.

De tar tydligt avstånd från betyg och nationella prov och menar att det skulle leda till mer segregering. Har de inte sett hur skolan ser ut idag? Barn slås ut varje dag! Udden riktas mot de svagaste! Och vad är deras egen lösning? Fina ord räcker tyvärr inte. Handling och reform är det som måste ske nu och Jan Björklund har därför satt igång 1900-talets största skolreform.

4 kommentarer:

Haralampos sa...

Du menar förstås 2000-talets största skolreform. ;-)
1900-talet hör historien till...

Mathias Sundin sa...

Sedan 1900-talet var meningen att skriva =)

Maria Nilsson sa...

Tråkigt att du måste beskriva andras åsikter som "bludder".
Att skriva sina egna åsikter räcker väl bra, eller?

Mathias Sundin sa...

Ibland är det bludder, och då tycker jag man kan skriva det. Det finns inte ett enda konkret förslag i det dom skriver.