2009-02-17

Färm vill ha Lars Danielsson

Göran Färm, Europaparlamentariker från Norrköping (och sällsynt KF-ledamot) tycker att Lars Danielsson ska ta över som svensk EU-kommissionär. Man tar sig för pannan:

"Han är en av de mest erfarna diplomater och politiker vi har vad gäller EU-frågor."

Det må så vara, men har Göran Färm hört talas om tsunamikatastrofen? Det räcker inte att vara erfaren, man måste vara kompetent också.

Själv håller jag givetvis på Cecilia Malmström, Sveriges EU-minister och tidigare Europaparlamentariker. Hon har både stor erfarenhet och kompetens.

12 kommentarer:

hindra mögel i vind och krypgrund sa...

Hellre Anne Ramberg. Det kan behövas någon i kommissionen som förstår att respektera juridiken...

Anonym sa...

Hej Mattias eftersom du inte svarat på mitt mail, får du det här också!

Jag heter Maria och tog i våras min kandidatexamen vid facket för Textil på Konstfack. Det är en utbildning jag är mycket stolt över att ha i mitt bagage!
Jag önskar och hoppas att du som kummunpolitiker har satt dig in i vad Konstfack innebär som skola och utbildande instutition innan du började uppropet och drevet på facebook. Tror att du i ditt hem äger textiler som du gläds åt eller en borrmaskin som inte roterar ur handen när du sätter upp hyllan från IKEA. Dessa objekt är alster från elever med examen från Konstfack.

Det är viktigt att säga att det är två enskilda konstverk som har väckt debatt och skepsis. Dessa BÖR diskuteras. Men att hetsa mot 900 elever och personal känns inte som det en folkvald politiker bör ägna sin tid åt.

Hoppas innerligt att du är en förnuftig person som väljer att lägga ner facebookgruppen och kanske kan starta en ny där vi kan diskutera konstens relevans och riktning i samtiden. Eller varför inte vad fotbollshuliganer kostar staten varje år?

MVH
Maria

Mathias Sundin sa...

Hej Maria,

Ursäkta att jag inte svarat ännu. Gör det här istället.

Jag hetsar inte mot någon. Jag kräver att skolan städar upp sin verksamhet, eller blir av med sina pengar. Det tycker jag är ett fullt rimligt krav för all skattefinansierad verksamhet.

Jag vet att det finns många duktiga elever och seriös verksamhet också. Det betyder dock inte att man ska acceptera den här typen av beteende.

Det andra du vill diskutera är inget som hindras av man samtidigt ställer krav på Konstfack.

Anonym sa...

Men du måste ändå hålla med om att rubriken - Inga mer skattepengar till Konstfack, syftar till hela Konstfack, 900 elever och personal.

Undrar även varför du inte tar bort de inlägg på facebookgruppens wall som hetsar till attacker och liknande hat-utgjutelser mot skolan? Att du låter dem finnas kvar uppfattar jag som hets.

MVH
Maria

Mathias Sundin sa...

Ja, det gäller hela Konstfack. Naturligtvis kan en möjlig lösning också vara att minska bidraget och lägga ner vissa delar av Konstfack.

Jag vill ha en öppen debatt och tar bara bort de allra grövsta inläggen. Om det är något jag missat så får du gärna hänvisa mig till det.

Anonym sa...

En öppen DEBATT är nog inte det jag kallar det som sker på din wall. Att kalla alla elever för jävla idioter är väl inte något som tar oss framåt?

Är man inte påläst bör man inte uttala sig om saker man inte känner till.
Men det hoppas jag att du redan vet, som folkvald!

Mathias Sundin sa...

Jag tycker nog att i en öppen debatt kan man få kalla varandra sånt, även om jag tycker det är trist och inte uppmanar till det. Bättre att föra en saklig debatt, men jag tycker att jag ska gå in och ta bort sådana inlägg.

Inte kan man väl kalla det öppen debatt heller om jag skulle göra en bedömning utifrån hur kunniga folk är. Jag tycker även folk med lite kunskap om Konstfack har rätt att reagera mot hur de ser att folk använder deras skattepengar. Sen står det ju fritt för andra att ge dom sin bild.

Mathias Sundin sa...

"tycker inte", ska det stå ang ta bort sådana inlägg.

Anonym sa...

Att inte ta bort den sortens inlägg på en sida som du står bakom uppfattas som passivt medhåll och uppmuntran till att ett sådant språkbruk är ok.

Saklig debatt var det väl?

Mathias Sundin sa...

Att tolka det som jag håller med om alla inlägg bara för att jag inte tar bort dom är helt omrimligt.

Då borde jag ta bort alla dina inlägg i den här bloggen, annars skulle det uppfattas som jag håller med dig.

Anonym sa...

Nej, för jag är saklig och använder inga skällsord. Här i detta forum kommenterar du och klargör att du inte håller med i allt det jag skriver. Vilket inte händer på facebook.

Vill bara att du är medveten om vad du har startat i och med din facebook-grupp.

Mathias Sundin sa...

Din uppfattning om dina inläggs saklighet är en subjektiv bedömning av dig själv. Och det är det som är min poäng. Jag ska då bedöma alla inlägg om de går över gränsen eller inte. Det är en mastig uppgift, minst sagt.

Men om du ger mig en utförlig och detaljerad instruktion över vilka uttryck som ska vara tillåtna och inte, så lovar jag att moderera alla inlägg.