2009-02-02

Intellektuell hederlighet

Jag tycker ni ska läsa Göran Hägglunds artikel om kärnkraften i fredagens DN. Det är många som tycker precis så. Den är intellektuellt hederlig, som jag uppfattar väldigt många kristdemokrater att vara:

"Problemet vi står inför är att de kalkyler som i dag är möjliga att göra inte med säkerhet kan bekräfta att vi om 20 år fått en sådan stor tillförsel av el från förnyelsebara källor att vi utan stora konsekvenser för basindustri och hushållens ekonomi kan stänga ned reaktorer. Jag önskar personligen att läget var ett annat, men jag och min partistyrelse är för vår del inte beredda att chansa, med jobb, välfärd och människors privatekonomi som insats."

4 kommentarer:

ola sa...

"jag tycker ni ska läsa...." Ja så börjar många av dina inlägg. Gör som jag fläska till med en rubrik som tvingar läsaren att läsa igenom hela stycket med en sån nyfikenhet att inget skulle kunna stoppa han/henne. "sex" eller "slagsmål" har en förmåga att dra till sig ännu fler läsare.
Angående kärnkraft.. Gosse jag har varit motståndare till det men jag håller på att vända. Satsar man pengar på det och håller den säker så är väl problemet bara de där små stavarna som är restprodukten av de hela. Jag har en lösning på det med. Rosengård! Där kan ju inte polis, brandkår eller ambulans få åka in ändå och hjälpa befolkningen så gräv ner det där. Eller gräv ner...Lägg det där nånstans...
Vill du läsa om ett riktigt problem.. Min resa fram till vasaloppet. Läs min blogg.
Kram Sudden

Mathias Sundin sa...

Pyttsan, du skriver inte mycket alls om sex. Slagsmål har jag inte sett något inlägg om. Kanske ska lägga upp videon där du och Robban halvt tar livet av varandra.

Ska åt Örebro-hållet den 14-15/2 tror jag. Hemma då?

cykelola.blogg.se sa...

Jo det har jag visst det. Då passerade antalet läsare Blondinbella men nu var det ett tag sedan.
Den där filmen!! :-) Ja den måste jag leta rätt på...
Vill du träffa mig den 14e feb?? Alla hjärtans dag?? Öhh tror inte det va...men jag är hemma.

Mathias Sundin sa...

Haha ja just det. Nä, det kanske blir lite svårt.