2009-02-20

Vad väntar ni på? Köp!

Det är många som kräver att regeringen ska använda skattebetalarnas pengar och stoppa in dom i Saab. Ett gäng näringslivsföreträdare skriver i Dagens Industri att regeringen borde ompröva sitt beslut:

"Saab är en del av det svenska fordons klustret och bidrar till att Sverige är en konkurrenskraftig leverantör på en mycket konkurrensutsatt marknad.

Hela det svenska fordonsklustret skulle drabbas om en viktig aktör som Saab Automobile skulle försvinna."

Ungefär samma sak säger IF Metall.

Låt mig i all enkelhet föreslå dessa personer samma sak som Tommy Rydfeldt och Expressens ledarsida: Köp Saab!

IF Metall sitter på en kassakista på 6,5 miljarder kronor. Näringslivsrepresentanterna kommer från flera företag med stora resurser. Saab går att få rekordbilligt. Om nu Saab är så viktigt för andra företag, och en så bra affär, vore det väl läge att slå till?

Svaret är naturligtvis att de inte alls tror så mycket på Saab om de själva ska betala.

Många kopplar ihop folk från näringslivet med en tro på marknadsekonomi. Det kan stämma i vissa fall, men väldigt ofta är det företagen själva som är de allra ivrigaste anhängarna av statsstöd, tullar och subventioner - så länge det gynnar deras eget företag. Samma sak nu.

1 kommentar:

Mathias P sa...

Köpa Saab kan man inte göra. Men fp kanske anpassar sig. Särskilt när Alexander Bard vill införa evidensbaserad liberalism i fp.