2009-05-27

Om jag hade två kryss (eller flera)

Jag meddelade häromdagen att jag kryssar Olle Schmidt i valet. Det var inget lätt beslut, även om jag är känner mig säker med det. Den andre kandidat som jag huvudsakligen valde mellan var Anders Ekberg. Som jag har skrivit tidigare tilltalar hans kampanjslogan verkligen mig: EU ska göra hälften så mycket, dubbelt så bra. 

Det som fick mig att tillslut tippa över till Olle var när jag tog reda på lite mer vad han gjort i EU. Motstånd mot sönderreglering av finansmarknader och stort inflytande gällande motstånd till regleringar av internet, är två viktiga saker för mig. 

Anders har varit tjänsteman större delen av sin politiska karriär, därför vet jag inte lika mycket om honom politiskt. Han är grymt kunnig i EU-frågor, chef för Brysselkansliet som han varit och EU-samordnare inom partiet. Jag tror han skulle bli en utmärkt EU-parlamentariker som kan "hit the ground running". 

Hade jag två kryss skulle det andra gå till Ekberg. 

Fredrik Malm kom också högt upp på min lista och hans kunskap och engagemang för syrianer/assyrirer och Seyfo imponerande. Dessutom är han klockren överhuvudtaget i Mellanöstern-frågor. I EU-parlamentet känns det dock som man behöver någon med större fokus på integritetsfrågor.  

Längre ner på listan finns Björn Brändewall från Kalmar (som fick ett av mina kryss i FP:s provval). Även han är en klockren kandidat. 

Ni förstår att det var ett svårt val. 

4 kommentarer:

johan andrén sa...

jag funderar på olle schmidt & för 1 vecka sen skrev jag det här inlägget. är han en vettig prick? http://www.nihilisten.se/allmant/nej-jag-vill-inte-rosta-pa-folkpartiet/

Mathias Sundin sa...

Han är en mycket vettig prick. Ibland håller man ju med en politiker i sak, men så träffar man personen och blir missnöjd. Så är det inte med Olle. Han är underbar som människa. Jordnära, engagerad och mån om alla medlemmar i partiet och folk han träffar på.

Det är väl bland annat därför han har stort inflytande i parlamentet.

Cecilia sa...

Käre Mattias,
fastna inte i fällan
"killar väljer killar" -du är för smart för det!
Kram,Cia

Mathias Sundin sa...

Ja, jag ser att jag bara lyft fram killar. Annika Beijbom är ju bra också, Barbro är grym fast kanske inte precis mina frågor. Sen finns det ju någon politiker från Uppsala också som jag inte kommer ihåg namnet på just nu =)