2010-09-13

Burn FRA-lagen, burn!

Idag eldade jag upp både FRA-lagen och datalagringsdirektivet utanför Kårallen vid Linköpings universitet tillsammans med Liberala studenter:


Det har kommit in tre tunga namn som skrivit under väljarkontraktet mot datalagringsdirektivet. Två tvåor i Uppsala, Maria Weimer (FP) och Mattias Johansson (C) samt Anders Ekberg (FP) i Värmland och Stockholms stad. Han är enda värmlänning som skrivit under och enda folkpartist i Stockholms stad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle du aktivt motarbeta och rösta nej till FRA-lagen och datalagringsdirektivet om det innebar att du helt frystes ut av riksdagspartigruppen? Skulle du aktivt motarbeta och rösta nej till FRA-lagen och datalagringsdirektivet om det innebar att du förlorade allt politiska inflytande? Skulle du aktivt motarbeta och rösta nej till FRA-lagen och datalagringsdirektivet om det innebar att du slängdes ur Folkpartiet?

Mathias Sundin sa...

Ja.

Vissa värderingar är så viktiga att man får ta dessa konsekvenser.

Vad jag tänker försöka göra är att vinna inflytande, genom att tydligt visa att jag är självständig. Om regeringen vet att riksdagen, eller enskilda riksdagsledamöter, inte bara går att piska in i leden, så kommer det bli en förhandling på riktigt. Det ger makt och inflytande.

Men trots det kan man ju naturligtvis hamna i det läge du beskriver, då får man som sagt ta konsekvenserna.