2014-09-11

Sex skäl för att kryssa mig

Jag toppar riksdagslistan i Östergötland, men behöver ditt kryss för att få en extra tyngd i riksdagsarbete och säkra en plats där. Här är sex skäl för att kryssa mig:

1) Lärarnas löner och status måste UPP. Ska skolan konkurrera om de allra bästa studenterna måste lönerna höjas rejält och då behöver även huvudansvaret för skolan återgå till staten.

2) Rusta upp försvaret. Rejält. Rysslands aggression och expansionspolitik gör att vi återigen har ett hot i närområdet. Under en tioårsperiod bör vi närma oss försvarsanslag på två procent av BNP. JAS Gripen är ryggraden i detta försvar. Sverige bör också gå med i NATO.

3) Försvara din rätt till privatliv och personlig integritet. Jag visade i riksdagen 2012 att jag står upp för att försvara rätten till privatliv och lyckades snabbt få inflytande på integritetsområdet och ändrade en integritetskränkande lag. Övervakningssamhället har gått för långt och vi måste hitta en bättre balans. Staten ska inte ha tillgång all information om våra digitala liv.

4) Gör det enklare och lönsammare att driva företag. Entreprenörskap ska beskattas lågt. Jag har drivit tre företag i mitt liv och inte minst behöver vi anpassa skatter och byråkrati för att underlätta för de snabbväxande företagen. Det är där jobben skapas.

5) Hindra förhastade regleringar av nya innovationer. Inom två-tre år tror man att halva världens befolkning har en smartphone. Affärsidéer och entreprenörskap kan som aldrig förr få spridning över hela planeten. Tänk vad mycket innovation som kommer skapas ur detta! En hel del av detta kommer att störa nuvarande affärsmodeller och en del av denna innovation kommer försöka stoppas. Jag kommer jobba för att motsätta mig den typen av förhastade regleringar.

6) Skärp lagen om bristande tillgänglighet för funktionsnedsatta. I riksdagen 2012 var jag den enda ledamoten som motionerade om att göra bristande tillgänglighet till diskriminering. 2014 blev detta äntligen verklighet, efter många års kamp från handikapporganisationer och andra. Men lagen behöver skärpas och det kommer jag jobba för.

Jag hoppas jag får ditt kryss och kunna jobba med dessa frågor i riksdagen! Ju fler kryss, desto större tyngd i riksdagsarbete och även om man står etta är platsen på intet sätt garanterad. Därför behöver jag ditt kryss.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas det gick bra i valet. Du fick min röst efter "debatten" på högskolan i fredags. Håll oss uppdaterade!