2007-12-05

Färre medlemmar, mer engagemang

Under förmiddagen lyssnade jag bland annat på ett intressant föredrag om den ideela sektor som hölls av en forskare från Handelshögskolan. Det var en del i firandet av den Internationella Frivilligdagen, instiftad av FN, som firas den 5 december över hela världen. Forskaren berättade bland annat att den ideela sektorn växer i storlek trots att antalet medlemmar inte ökar, utan i stället minskar. Folk engagerar sig utan att bli medlemmar och vi blir därmed mer som övriga världen, där medlemskap är mer ovanligt än vanligt. Väldigt roligt att Norrköping ligger så långt framme på detta område. Det beror till stor del på en kvinna, Signe Isaksson. Hon har under lång tid drivit arbetet med stor energi. Mycket imponerande.

Inte ett enda möte under eftermiddagen har gjort att jag hunnit jobba igenom en del vid skrivbordet. När man är ute och springer på mycket annat hopar sig arbetet. Skönt att få en del ur världen. Trevligast var att moderaternas oppositionsråd Anna Nyholm fyllde år och bjöd på tårta. Vi sjöng så att inte ett öga var torrt.

Sitter kvar på Rådhuset och jobbar vidare. Tänkte göra det en stund samtidigt som jag förbereder mig mentalt på Newcastle-Arsenal. Newcastle har gått urkasst ett tag och Arsenal blir väl omöjliga att stoppa. Som lök på laxen kommer Lampan också över till brorsan för att kolla. Han är Arsenal-fan. Kan bli tungt.

Inga kommentarer: