2007-12-04

Ny dag, nytt besök

Förmiddagen spenderade jag i Linköping där jag träffade ett par trevliga folkpartiklar, Anki, vår kanslist på länsförbundet, och Per-Niklas, ledamot i länsförbundets styrelse. Vi pratade igenom upplägget för länsförbundets och kommunföreningarnas utbildning. Det blir nog riktigt bra, tror vi själva i alla fall.

Eftermiddagen innehöll besök hos Elevhälsan. Hos dem finns skolsköterskor och skolläkare anställda samt några specialister, exempelvis inom hörsel och syn. Besöket väckte många gamla minnen till liv. Mindes hur jag med stor skräcki mellanstadiet fick sitta i väntrummet utanför skolläkarens rum i bara kalsongerna innan en undersökning. Hade en tjej gått förbi hade jag garanterat dött på fläcken. Den typen av undersökningar gjordes inte längre, lovade de.

Man försökte jobba förebyggande och göra hälsoprofiler för barnen och samtala med föräldrarna om dessa. Elevernas företagshälsovård, som de uttryckte det.

De två kvinnorna som jobbade med barn med hörselskador var mycket engagerade. Jag fick också ytterligare ett exempel på hur bristen på ordning och reda i skolan gör mycket skada. För barn med hörselskador blir många av dessa ljud ännu jobbigare än för de med bra hörsel.

Återigen ett oerhört intressant besök. Och jag vet att jag börjar bli tjatig, men engagemanget är oerhört inspirerande att se!

Inga kommentarer: