2008-01-03

McCain älskar Sverige

Det är ganska lugnt här i New Hampshire, de flesta kandidater är Iowa som röstar i kväll (i natt svensk tid) men både John McCain och Rudy Giuliani var här och kampanjade igår. Jag hann se båda två. Demokrati är fascinerande. Trots att personen som står en meter bort om ett år kan vara världens mäktigaste person måste den personen övertyga de som sitter där just nu och ställer sina frågor.

Bredvid mig på mötet med McCain satt en gammal dam som tvekade mellan McCain och Mitt Romney. Efter mötet, när hon fått sina frågor besvarade, hade hon bestämt sig. Till och med jag som utlänning fick möjlighet att byta ett par ord med McCain. Han meddelade att han "älskar Sverige". Det säger han säkert inte till alla.

Samma sak på mötet med Rudy Giuliani. Honom hälsade jag på men fick jag ingen chans att prata med så vi får sväva i ovisshet om hans känslor kring Sverige.

I dag är det som sagt ganska lugnt i NH, men i morgon brakar det lös. Alla kandidater kommer hit. Tror jag börjar morgonen med Hillary och Bill Clinton. Sen får vi se. I dag ska jag se om jag hittar lite kampanjhögkvarter här i Manchester.

Läs gärna min krönika i Folkbladet om läget i racet.

2 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Mathias!

Läser med nöje dina inlägg på din blogg, amerikansk politik.

Vet du om att Manchester City (mitt lag) igår slog Newcastle borta med 2-0.

Nu sitter Big Sam löst.

Tommy

Mathias Sundin sa...

Jo, jag har tyvärr noterat det härifrån. Jag försöker tänka på annat. Tack för att du påminde mig =)