2009-02-19

Ditt och datt

Äppelföreningens, förlåt, Hyresgästföreningens ordförande skrev på DN Debatt igår. Ekonomerna på Ekonomistas har översatt hennes artikel - som visar att hon inte har en aning om hur en marknadsekonomi funkar - att handla just om äpplen.

Erik Lakomaa gästbloggar och ger lite tips till upphovsrättsindustrin:

"Problemet för upphovsrättsindustrin är att fildelarna samtidigt är deras kunder. Att ge sig på kunderna med lagboken i handen är en beprövat usel affärsmodell."

Carl B Hamilton granskar vad Mona Sahlin sagt och gjort tidigare angående elkablar till andra länder, som hon numera är helt mot. Tidigare var hon för, nu är hon mot, men hon påstår - och ljuger därmed - att hon inte ändrat ståndpunkt.
Mona Sahlin är inte redo att leda Sverige.

Media köpte Hamas rapportering om dödsoffer i Gazakonflikten. Enligt IDF var en tredjedel av de dödade civilia, medan Hamas rapporterade två tredjedelar.

Jeb Bush, bror till förra presidenten och tidigare guvernör i Florida, kommenterar det svenska skolsystemet:

"The idea that somehow Sweden would be the land of innovation, where private involvement in what was considered a government activity, is quite shocking to us Americans. But they're way ahead of us. They have a totally voucherized system."

Bra att det börjar gå fram. Jag påpekade samma sak för John McCain i somras. Borde naturligtvis sagt det till den andre killen också.

1 kommentar:

Baccus sa...

http://baccusblogg.wordpress.com/2009/02/15/pirater-i-domstolen-baccus-blog-har-losningen/