2009-02-03

Fred i Irak, missiler i Israel

Dick Erixon skriver om valet i Irak, som man bara kan läsa ytterst sporadiska artiklar om i Sverige. Det har gått lugnt och fredligt till, och dessutom har islamisterna tappat mark.

President Bush går inte till historien som en stor president. Jag tycker han misslyckades på många områden, där han borde ha kunnat lyckats mycket bättre. På ett område tror jag dock att historien kommer ge honom rätt. Om Irak. Inte för sättet hur man hanterade situationen efter invasionen, däremot slutresultatet. Våldet är nu det lägsta sedan invasionen, och sjunker. Dessutom håller en stabil demokrati på att ta form. Det kan få enormt positiva effekter på övriga arabvärlden och på sikt skapa fred i och demokrati i ett område som aldrig upplevt något av det.

Hamas skjuter nu varje dag in raketer och missiler i Israel. Inte ett dugg förvånande är det att omvärldens tystnad är dånande. Israel borde kräva av världen att se till så att beskjutningen slutar. Det Israel gör är alltid fel, så varför kan då inte FN fixa problemet. Kanske genom lite dialog med Hamas? Det påstås ju funka.
Erik Svansbo skriver mer om det.

Dessutom avslöjar en kanadensisk tidning att Israel inte alls besköt en FN-skola. När kommer svenska medier som spred osanningar med en dementi? Håll inte andan.

1 kommentar:

Thomas S sa...

Intressant hur israel med sina tillskyndare nu ska betrakta sina tidigare uppgifter om att skolan besköts som svar på hamas-beskjutning inifrån skolan...

som exempelvis denne mupp:

http://blogg.svansbo.se/2009/01/08/appropa-fn-skolan/

har du fö verkligen läst länken du ger till den kanadensiska tidningen? inte precis israelvänlig.