2009-02-07

Och vad menar Hildebrand?

Kommunalrådet Kerstin Hildebrand är enligt dagens NT "bedrövad och upprörd" över att den antisemitiska utställningen på Stadsbiblioteket plockats ned. Hon säger också att det inte "hänger ihop med vår yttrandefrihet att inte tillåta" att bilderna visas.

Det är naturligtvis en relevant poäng i sammanhanget och en intressant diskussion. Men nu råkar det vara så att kommunen och stadsbiblioteket har en policy om att inget rasistiskt ska ställas ut i dessa utställningar. Hur kan det då vara fel om utställningen plockas ner, när det faktiskt tydligt går att visa att den är antisemitisk.

Om Kerstin Hildebrand vill ta bort eller ändra den policyn, det är en sak, men att hävda att antisemitiska utställningar ska få visas trots policyn, det är minst sagt osmakligt.

Om det inte är så Kerstin menar, är hon mer än välkommen att kommentera det på bloggen.

3 kommentarer:

Thomas sa...

Är inte så insatt i Israels olika partier men så här i valtider vore det kul att kort höra vad du tycker Mattias Sundin.

Är Avigdor Lieberman rasist?

Thomas sa...

Minnen, minnen. Jag erinrar mig nu en kuba-debatt på arbetets museum mellan LUF och svensk-kubanska för några år sedan.

Efter att den judiske man som representerade svensk-kubanska ifrågasatt en ungliberals påstående att Che Guevara var en massmördare, så fick han frågan vad som egentligen skiljde honom från de nazister som förnekar Förintelsen.

Var Sundin där? Slog han larm? Det kommer jag tyvärr inte ihåg...

Anonym sa...

Vi ska inte heller glömma hur ärke-antisemiten Olof Palme relativiserade Förintelsen julen 1972:

”Därför är bombningarna ett illdåd. Och av det har vi många exempel i den moderna historien.
Och de är i allmänhet förbundna med ett namn: Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyn, Lidice, Sharpeville, Treblinka.
Där har våldet trimuferat, men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret. Nu fogas ett nytt namn till raden: Hanoi.”

Hade man inte fått stopp på´n skulle nog gaza ha blitt nästa namn på listan.