2009-04-18

Nu har det hänt igen

För ett par månader sedan var det några skolbarn som bets av ett par pitbulls en kamphund i Linköping. Igår bets en pojke i ansiktet i Hageby av en lösspringande amstaff-blandning.

Dessa hundar måste bort från våra gator och torg. De skapar mycket oro och lidande hos andra människor och hundar. Dessutom måste naturligtvis den nuvarande lagstiftningen verkligen följas. Enligt NT:s artikel om incididenten i Hageby så hade hunden varit inblandad i sånt där tidigare. Inte heller verkar hundägaren speciellt lämplig som släpper lös hunden direkt efteråt.

Just därför ska inte den här typen av hundar finnas i vårat samhälle som sällskapshundar. Vi ska dessutom vara stenhårda mot den här typen av hundägare som inte klarar av sina hundar.

Folkpartiet i Norrköping antog i februari en motion med förslaget att förbjuda kamphundar i Sverige. Motionen antogs förra månaden av Folkpartiet i Östergötland och ska nu skickas till FP:s hösta beslutande organ, landsmötet, i november.

20 kommentarer:

Robsten sa...

Jepp, som sagt, det är faktiskt ni som sitter i regeringsställning.

Tobias Josefsson sa...

Min vän, jag väntar fortfarande på ditt klargörande inlägg med svar och klargöranden i frågan... :)

mollgan sa...

Mathias fortsätter sitt korståg utan sakliga argument.
Subjektivt tyckande,rädsla, och känslor styr helt.
Blandat med felaktig information, ryckten och myter.

Han svarar för övrigt inte på seriösa frågor. se länk nedan.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7741836&postID=7859055528371303725Ännu en ansvarslös ägare av blandras hund av okänd genetisk mix, men kallas " kamphund "
Ansvarslösa hundägare finns det gott om i Sverige.

Hundar som biter sker dagligen, det blir sällan några nyheter. Möjligen blir det en notis i lokaltidningen.

Men skriv " Kamphund " då blir det svarta rubriker. Allmänheten får intrycket att endast hundraser med HISTORISK koppling till detta står för alla problem.

Rädsla Säljer ! " Tidningar och Sympati röster för Mathias "Här är några snabba klipp från Sverige :


Pojke hundbiten i Skene
En elvaårig pojke blev vid lunchtid på söndagen biten av en schäfer på Daltorpsgatan i Skene.Pojken skulle gå emellan schäfern och en annan hund när han blev biten i en vaden, Han fördes med ambulans till Borås Lasarett. Enligt polisen handlar det om olyckshändelse och ägaren till schäferhunden är inte misstänkt för något brott. Polisen uppger att ägaren beslutat avliva hunden.


Femåring och mamma hundbitna
En femårig flicka attackerades på fredagen av en vallhund i Götene norr om Skara.

Flickan var ute och rastade hunden tillsammans med sin mamma åt en bekant när den plötsligt gick till anfall.

Flickan blev biten i bröstet och ansiktet. Även mamman fick bettskador.

De fördes i ambulans till Kärnsjukhuset i Skövde där flickan senare opererades för ansiktsskadorna, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärdad.

Även i Rångedala utanför Borås blev en person skadad av en ilsken hund. Det var en kvinna som blev biten i vaden.
Hundbiten flicka till sjukhus
En sexårig flicka fördes i dag med ambulans till Östra sjukhuset sedan hon blivit hundbiten i närheten av sitt hem i Jonsered utanför Göteborg. Flickan hade skador på öronen och var kraftigt nedkyld, enligt polisen.


Blev svårt hundbiten

Inger Hedin Johansson och maken hem till en familj för att köpa utannonserade varor. Paret bjöd på kaffe ute på altanen. Deras hund, en drever, satt vid mattes fötter.

– Plötsligt, utan minsta förvarning, flög hunden på mig och högg två gånger i ansiktet. Blodet forsade och jag trodde att jag skulle dö, berättar Inger Hedin Johansson.

Hunden hade ryckt loss en del av läppen, som låg på golvet.


Fem-åring svårt hundbiten
Publicerad fredag, 16 januari 2009, 16:47 av Redaktionen
En femårig flicka har hela eftermiddagen opererats på Sjukhuset i Skövde efter att ha blivit illa biten av en hund. Flickan har skador på en arm, i ansiktet och ett öra som är sönderslitet.
Hunden är omhändertagen och polisen kommer att avgöra hundens framtida öde. Flickan var tillsammans med en förälder hundvakter och rastade en hund som plötsligt gick till angrepp. En lantbrukare kom förbi på traktor och övermannade hunden.
Ambulans och polis tillkallades och ägaren kom även och tog hand om sin hund i avvaktan på beslut om dess framtid.
Händelsen utspelade sig i trakten av Skeby. Hundens ägare är utomlands

Hundbiten flicka lindrigt skadad
Publicerad: 5 februari 2009, 18.23. Senast ändrad: 5 februari 2009, 18.48

Den fyraåriga flicka som blev biten av två hundar på Götgatan på Söder har fått lämna sjukhuset.
Flickans skador beskrivs som lindriga, och hon kunde lämna sjukhuset tillsammans med sin mamma efter omplåstring. Enligt polisen blev flickan biten i midjehöjd.

- Overall och jeans stoppade en del, men hon har blivit biten. Nu har hon fått lämna sjukhuset och hemma hos mamma, säger Stockholmspolisens presstalesman Towe Hägg till Sveriges Nyheter.


Kvinna hundbiten i centrum
När den 55-åriga kvinnan gick på en trottoar i centrala Västervik smög det plötsligt upp en hund bakom henne och högg henne i benet.
Kvinnan fick sådana skador i sitt ben att hon tvingades uppsöka Västerviks sjukhus för vård. Händelsen inträffade i fredags, men har först nu polisanmälts.


Hunden, det är okänt vad det handlade om för ras, sprang lös och någon ägare fanns inte i närheten vid den aktuella incidenten. Det är oklart om hunden hade rymt hemifrån.


I efterhand har polisen kunnat identifiera hundens ägare, som nu riskerar rättsliga påföljder.2009-04-01 11:52

00:08 | torsdag 26 februari 2009
Kvinna hundbiten – förd till sjukhus
En 19-årig kvinna blev illa hundbiten i armen på onsdagskvällen i Trelleborg. Hon larmade 112 själv, och var tvungen att få hjälp med att få loss hunden, och fördes sedan till sjukhus. Kvinnan passade hunden åt en vän. Hunden omhändertogs av polis.


Hundattack mot kvinna och två hundar
Högsby 2009-01-12 | Uppdaterad 2009-01-12

Två polisanmälningar har gjorts mot en hundägare i Ruda, vars blandrashund i torsdags kväll gick till attack mot två andra hundar och även mot en kvinna.


Marita Kennedy med sin hanhund Einar och Eva Kennedy med valpen Lufsen, som samtliga var med om en attack från en blandrashud, vilket har inneburit dubbla polisanmälningar.
LäS MER
Hundbiten kvinna ska kontakta vårdcentral– Vi var tre personer, som var ute och promenerade i Ruda och hade med oss fyra hundar, som samtliga var kopplade. Plötsligt dök då stor svart hund ut från en garageuppfart mot min mamma och hennes valp. Denna valp, som är fem månader, är förhållandevis storvuxen av rasen briad, berättar Marita Kennedy.
Valpen lade sig ner och skrek oerhört och enligt Marita Kennedy var det tur i oturen att hennes stora hanhund, som väger 48 kilo av rasen briad, rusade fram till valpen och den attackerande hunden, som då stod rakt över valpen, som blev biten.


Fyraåring blev hundbiten

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
ÅSTORP. Pappan till en fyraårig pojke har polisanmält att sonen blev biten av en hund på lördagsförmiddagen.

Pojken kom cyklande och stannade vid en person och dennes hund. Hundägaren sa till pojken att hunden inte gillade cyklar. Hunden bet sedan pojken i höger smalben.

Pojken cyklade hem till pappan som tog honom till sjukhus där ett sår på benet kunde konstateras.Publicerad 7 april 2009 kl. 15:05


Den sexåriga flicka som hittades kraftigt nedkyld i Jonsered utanför Göteborg i tisdags hade attackerats av en hund.

Tidigare misstankar om grov misshandel har avskrivits av polisen efter samtal med flickan, föräldrar och läkare.

En hund som förmodligen ville leka har dragit i flickans kläder och nafsat henne i ett öra.

Flickan försökte komma loss genom att ta av sig de kläder som hunden drog i. Flickan hittades av sin pappa och fördes till sjukhus med rivskador.

En ettårig pojke blev hundbiten i ansiktet i dag i Vassby nära Tanum. Barnet fördes med helikopter till Drottning Silvias barnsjukhus.
Därifrån uppges att skadorna är lindriga och läget är stabilt.Kvinna hundbiten utanför affär

En kvinna blev biten i armen av en hund i förmiddags och fördes med ambulans till sjukhus


Kvinna svårt hundbiten En kvinna i Rissne, i Västra Stockholm, blev på måndagsförmiddagen svårt biten i underarmen av en hund.


Klockan 10.56 inkom larmet till polisen.

– Två hundar satt utanför en mataffär på Dragonplan i Rissne i västra Stockholm. Ett vittne uppger att när en äldre kvinna kom ut från matbutiken for hundarna upp och bet henne, säger Ann-Charlotte Wejnäs på polisens länskommunikationscentral till metro.se.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Under polisförhöret med ägaren kom det fram att det var två stora blandrashundar, varav det var den ena som bet kvinnan i underarmen.

Hundarna ska även ha gjort utfall mot en kvinna och små barn. Kvinnan klarade sig oskadd då hundarna bet i hennes ryggsäck. Barnen ska inte ha blivit bitna.

Det är ännu oklart om hundarna kommer att tas i från ägaren.


En ettårig pojke blev hundbiten i ansiktet i dag i Vassby nära Tanum. Barnet fördes med helikopter till Drottning Silvias barnsjukhus.
Därifrån uppges att skadorna är lindriga och läget är stabilt.


Pojke hundbiten på skolvägen
HUSKVARNA | En 14-årig pojke blev biten i armen av hund då han var på väg till skolan i torsdags. Hunden sprang lös och ägaren verkar inte ha funnits i närheten. Pojken har beskrivit hunden som stor och svart. Det är allt polisen har att gå efter för närvarande.


Kvinna hundbiten i Huskvarna
En kvinna blev vid 18-tiden på onsdagen biten i handen av en hund på Storgatan i Huskvarna. Hunden var vid det inträffade kopplad.
Händelsen inträffade när kvinnan var ute och promenerade. På vägen mötte hon en person som var ute och gick med sin hund. När ekipaget passerade kvinnan bet hunden plötsligt henne i handen. Kvinnan fick bitmärken och polis tillkallades till platsen. Kvinnan skjutsades sedan vidare kvinnan till sjukhuset för vård. Den bitske hunden var vid tillfället kopplad och enligt ägaren har den aldrig bitit någon tidigare.
– Vi ska nu utreda om det rör sig om brott mot lagen av tillsyn av hundar, säger vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.


Kvinna hundbiten i Delsjön
En kvinna i 30-årsåldern blev hundbiten i handen och armen när hon skulle avstyra ett bråk mellan två hundar på onsdagsmorgonen. Hon fick föras till sjukhus i ambulans.
Läs mer
Hårdare tag mot hundar Ministern lovar ny lag – efter attackerna.

Så många angreps av hundar förra året Västra Götaland på tredje plats på listan.


Det var vid halv niotiden på onsdagsmorgonen som attacken skedde vid en grillstuga vid Lilla Delsjön. Polisen betecknar händelsen som en olyckshändelse.

– Kvinnan skulle gå emellan två hundar som råkat i luven på varandra. Den ena hunden bet då kvinnan av misstag, säger polisens presstalesman Stefan Gustavsson till aftonbladet.se.

Enligt uppgifter till aftonbladet.se var kvinnans hund en lösspringade Boxer som anföll en kopplad Weinmaraner.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern fick föras till sjukhus i ambulans med lindriga skador i handen och armen.

Platsen är ett strövområde där många rastar sina hundar.


Min son blev allvarligt hundbiten, han attackerades av två hundar i en bil mamman inte brydde sig om! Vår son var på semester med sin mamma i vanlig ordning hos hennes pappa/morfar i Ruda/Oskarshamn hon är uppvuxen med sen barnsben och åker dit med tåg ofta med vår son. Gubben har polisanmälts för bristande tillsyn, djurmisshandel av hundar, själv har jag sett gubben piska och slå hundarna med ett svart ridspö. Flertalet hundar har rymt och misskötts, till och med har gubbfan satt tunga vattendunkar fastbundna på hundarna för att ha pli och koll och inte rymma. Hundarna har lämnat avföring och urin i huset på golv mattor, källare och i sängar där sedan vår son legat. Gubben har skjutit flera hundar som inte gjort som han sagt eller rymt och grannarna i byn är förbannade och anmält fanskapet flertal gånger för misshandel, vanvård och hundar som skällt i tid och otid. När min sons mamma var där sommaren 2006 hos sin pappa/morfar tog dom vår son med sig som satte sig i pappa/morfars bil med två hundar i bilen och pappa/morfar vid ratten som spelade musik i radion. Gubben hör inget eller ens reagerar när dessa två hundar som inte är fastspända i bilen attackerar vår son allvarligt, han skriker och slåss för sitt liv, vettskrämd och gubbfan reagerar ingenting. Mamman kommer dit och hjälper till att få bort hundarna. Pappamorfar skjuter förts den ena hunden och senare blir han attackerad av den andra hunden som han också skjuter.Det är alltid Ägarens ansvar, oavsätt typ av hund !/// Leif Persson

mollgan sa...

Mathias nu cyklar du igen...

Du skriver,
" För ett par månader sedan var det några skolbarn som bets av ett PAR "två" pitbulls i Linköping "

Läs på om Linköping.

Tre elever vid Nygårdsskolan angreps på fredagseftermiddagen av EN " 1 " lösspringande hund.

Corren fick skriva om historian flera gånger på grund av felaktigheter i rapporteringen.

Visa var Corren skriver " ett par pitbulls "

Du får mindre och mindre trovärdighet !

Dåligt .....

Två hundar rymde från sin hundvakt genom altan dörren.

Alla som har hund vet vad som händer när barn springer och viftar med armarna, lek och hoppande.... hoppande busande hundar osv.. tråkigt men det är ett ägaransvar igen.

Det som beskrivs händer med alla hundtyper, det vet man som ansvarfull hundägare.

http://archive.corren.se/archive/2009/2/6/k3dbrkqwai9azlw.xml

OBS !

Hundägern till en av de två hundarna " ingen av de två var av pitbull " har polisen avfört helt. Ägaren vill trots det ta fullt ansvar för det inträffade.

Det var hundvaktens hund som var inblandad.


/// Leif Persson

mollgan sa...

Mathias, är vanan trogen igen.
Inleder sin text med direkta felaktigheter.

Naturligtvis skriver han " ett par pitbulls " för uppmärksamhet samt FÖRSTÄRKA budskapet i sin agenda.

Om det är sant eller inte, bekommer honom Ej !

Han skriver även att dessa hundar måste bort från våra gator .... Vilka hundar är det, syftar du på hundar av obestämd blandras som /Hageby ?!

Hur tänker du.. " Inte heller verkar hundägaren speciellt lämplig " Jämför du hunden med ägaren ?

Hur relevant är det !

Du svarar själv på frågan, ägaren har en historik av ansvarslöshet.

Det är inget ras problem.

ÄGARANSVAR - ÄGARANSVAR - ÄGARANSVAR

/// Leif Persson

Anonym sa...

HÅller med sundin faktiskt trots att jag är supervänster. Säger som gammal r-are jag jobba med på bruket: Skjut de galna hundarna!

Mathias Sundin sa...

Leif: Brist på sakliga argument? Det är en trist debattstil du har lagt dig till med. Jag har sakliga argument, som du kanske inte håller med, men det gör dom inte osakliga för det.

Det kommer ett svar på dina och andras frågor men eftersom dina frågor nu uppgår till ett 50-tal, eller något sånt, tar det ett litet tag att svara. Dessutom har jag inte haft den tid jag trodde att jag skulle ha. Det får bli ett kortare, sammanfattade svar istället. Annars får jag lägga ut en roman.

Ja, det var en pitbull i fallet i Linköping. Min minnesbild var fel. Men snälla, tagga ner. Det blir löjligt.

Att anklaga en person var att var osaklig och sedan brassa på med massa felaktiga påståenden - då tappar du den trovärdighet du har. Jag uppskattar att du har försökt föra debatten med sakargument. Nu börjar du spåra ur och jag börjar ana att det inte finns någon seriositet bakom dina åsikter.

mollgan sa...

Det var Ingen pitbull, men 1 irländsk staffordshire.

http://archive.corren.se/archive/2009/2/6/k3dbrkqwai9azlw.xml

Debattstil... felaktiga påståenden kanske det . Men det tål att ses.

Men jag har ingen politisk plattform, blogg i tidning, plats i Tv osv.

Osakligt...ingen seriositet jag har enbart visat på de felaktigheter i statistik, rapportering mm. med källanvisning och länkar.

Har hoppats på något svar, på någon fråga.

/// Leif Persson

mollgan sa...

Är det inte dax att lämna vad som hände på Irland för 150 år sedan.

Att kalla en Irlänsk Staffordshire för kamphund idag, känns mera som en prestige grej.

Det finns mängder av raser som har den historiska bakgrunden.

Naturligvis bör det stå kamphund om du vet att ägaren olagligt kampar sin hund !

Det gick tack o lov inte så illa denna gång.

" I turbulensen som uppstod attackerades tre mellanstadieelever på skolan och två av dem blev enligt uppgifter från skolan lindrigt bitna "


/// Leif Persson

Anonym sa...

Nu börjar du reta upp än fler människor med din dumdristighet.

Du svarar inte på frågor som är obehagliga och som du påstår har blivit för många.
Då undrar jag varför svarar du och förlöjligar emellanåt och i nästa stund har du "för mycket att göra" när man då ser dina inlägg om ditt och datt på andra sidor på nätet, vilka är tidsmärkta
Ja,då undrar även en sån som jag.
Förstår du inte att man inte kan kasta ur sig sån skit du slänger omkring dig när man sitter i den sits du sitter?

\Upprörd

Anonym sa...

Mathias sa: "Det är en trist debattstil du har lagt dig till med."
Istället för att kommentera andras debattstil, svara sakligt på frågorna istället, eftersom du har så lite tid ändå.

Mathias sa: "Jag har sakliga argument, som du kanske inte håller med, men det gör dom inte osakliga för det."
Visa då för oss att dina argument är sakliga genom att svara på de frågor du fått.

Mathias sa: "Dessutom har jag inte haft den tid jag trodde att jag skulle ha. Det får bli ett kortare, sammanfattade svar istället."
Inte haft tid ? Ser ut som du haft en hel del tid att skriva en massa annat istället, vill du så kan jag ge flertalet exempel, de finns ju att läsa för alla på din blogg.

Mathias sa: "Men snälla, tagga ner. Det blir löjligt."
Löjligt är att du inte svarar på frågor du får.

Mathias sa: "Att anklaga en person var att var osaklig och sedan brassa på med massa felaktiga påståenden - då tappar du den trovärdighet du har. Jag uppskattar att du har försökt föra debatten med sakargument. Nu börjar du spåra ur och jag börjar ana att det inte finns någon seriositet bakom dina åsikter."
Mathias, det är du som tappar din trovärdighet. Du får frågor och skiter blankt i att svara på dem, istället försöker du slingra dig undan genom att skriva "du börjar spåra ur och jag börjat ana att det inte finns någon seriositet bakom dina åsikter".

JAG HAR TAPPAT FÖRTROENDET FÖR DIG.
/Ändå mer upprörd

Anna sa...

"Vi ska dessutom vara stenhårda mot den här typen av hundägare som inte klarar av sina hundar."

Sätt igång då men gör det från rätt håll. Sätt stopp på de dåliga hundägarna. Det finns inte en kamphundsägare som INTE håller med där. Du tror inte vi är trötta på att se dessa underbara hundar förstöras i fel händer? Vi om några är det. Det är ju vi bra hundägare som får ta skiten.

Det som är tråkigt här är din totala okunskap. Hundarna är inte farliga, människan är. Min kamphund är trevligare än alla hundar där jag bor. Du är välkommen att granska mig om du vill.

mollgan sa...

Debatten om RAS frågan måste få rimliga proportioner.

Betänk följande,

Totalt sex personer, samtliga vuxna, har omkommit efter hundangrepp i Sverige sedan 1969. Senaste dödsfallet inträffade år 2000. ( blodförgiftning var den huvudsakliga orsaken ) Ingen av " kamphund "
Utifrån tillgänglig statistik är risken att dö av "hundbettsrelaterade orsaker" fem gånger större i Holland och i Danmark än i Sverige.


Totalt runt 5 000 personer får varje år söka vård på akutmottagningar efter hundangrepp. Av dessa hade år 2003 totalt 269 personer så pass allvarliga skador att de fick läggas in på sjukhus. En siffra som legat mellan 200 och 300 sedan 1998.

Källa: Epidemiologiskt centrum vid Socialstyrelsen.

Du kan inte på fullt allvar mena att så kallade " kamphundar " samt övriga raser på din lista, bär ansvar för mindre än en % av dessa fall!

Om så inte var fallet skulle tidingar och media rapportera om Pitbulls - kamphundar var & varannan dag " Det skapar nämligen rubriker och säljer "

Sanningen är att det finns mängder av labbar, golden, shäfer, spetsar mm i den här statistiken.

Vad gör vi med dom...?
För att inte tala om alla blandraser.

Hund bett skriver man mycket lite om generellt, det betyder att hundarna som är vållande inte kan tillskrivas säljande rubriker som Pitbull och kamphund osv.

Det betyder inte att bit skadorna som sker är mindre eller lindrigare, tvärt om.

I de fall media då väljer att rapportera, skriver man ofta bara " HUND " och en kort notis.

Det finns mängder av exempel för den som vill göra en sökning.

Ofta är det dessutom felaktig rapportering av RAS, när någonting händer. ( kamphund )

Linköping är ett utmärkt exempel på det.

Varför går det inte att hålla sig till fakta, utan att dramatisera för effektens skull ?

Ang. Hageby säger
" länsvakthavande polisbefäl Roland Carlsson. Av en hund som kan ha varit utan koppel "

Men du verkar vara bättre informerad.


mvh // Leif Persson

Ledsen ägare sa...

Jag vet inte hur gammal du är eller något sånt men jag förmodar att du är mycket yngre än mig, är själv 20 år. Men ack så mycket mer jag verkar kunna och veta om dessa livsfarliga kamphundar. Du menar alltså att vi ska skjuta vår 7 år gamla amstaff tik för att du anser ALLA är livsfarliga men ta och läs på regeringens egna hemsida så kan du läsa "En kamphund är en hund, OAVSETT RAS, tränats till kamp"! Alltså kan man inte skriva att dessa raser är kamphundar, de är av grupp 3, terrier. Exakt samma sak att säga att vi kastar ut alla invandrare på grund av att ett par är idioter. Det håller inte! Du borde nog ta och läsa mer, gå gärna in och läs på Svenska KennelKlubbens hemsida på deras "kamphundslexikon" Kanske du lär dig lite mer..

En observatör sa...

Nyligen så blev en kioskägare knivhuggen till döds i hageby, men sådant skriver du inte om.

Borde man inte istället vända sin kritik mot de som vållar faror i samhället?

Människor är så mycket farligare än djur, människor dödar varandra och det verkar inte krävas särskilt mycket för det heller.
Djur däremot i det vilda dödar för att överleva inte för nöjets skull och det är ju naturens gång.

Däremot här skriver du om kamphundar att de bör förbjudas, återigen är det människan som står bakom allt våld som deras hundar gör. Inte sant? Det är ägaransvar och vissa människor bör fan inte få ha djur, det är inte rätt mot djuret och det är en fara för samhället att ha en okapabel hundägare.

Däremot har jag några frågor som är exakt detsamma som ditt argument här påstrider. Att det är hundarnas fel inte ägaren, fast alla vet att hageby är norrköpings gettho där unga killar vill visa sig coola och tuffa genom att köpa en "kamphund" och hetsa den att vara aggressiv så personen i fråga kan visa upp sig. Det skriver du själv med.


Men nu till det intressanta.

Nr 1: Om en HUNDÄGARE inte plockar upp efter sin hund som bajsat -> ÄGARENS fel (inte hundens fel att den inte bajsar rätt i påsen)

Nr 2: Oavsett hundras, om en hund biter någon -> ÄHARENS fel (för hunden ska kunna kontrolleras och uppfostras rätt)

Så vad har vi då lärt oss nu?
Att oavsett ras kan vilken hund som helst bli en fara om den är i fel händer. Därför istället för att förbjuda kors och tvärs utav ren okunskap, låt istället mer satsas åt att omhänderta hundar som lever i sånna förhållanden där ägaren är okapabel till att ta hand om sin hund, såväl som mat, rasta och kärlek, inte minst diciplin! Omhänderta dessa hundar och låta kunniga människor som är villiga att lägga ner tid och energi och tålamod på att rehabilitera hunden. ( Något som faktiskt går att göra om du nu hade lite mer kunskaper att veta det).

Skaffa reglement så att inte vem som helst kan skaffa sig en hund, utan att det krävs att den kan ta hand om den,vet vad det är för ras, kan diciplinera den och inte bara köper den för att den känner för det.

Av politiker så krävs det engagemang i frågor som berör allmänheten och som gör samhället bättre och tryggare. Inte publicitets-stunts och skitsnack bara för att skrämma folk till att tycka saker och ting som är grundade på allt annat är ren fakta, kunskap och egen erfarenhet!!


Du borde nog tänka både en och två gånger innan du säger något för märker du inte hur dumt det väl låter när du sagt något? Eller du kanske bara skriver och sen aldrig går igenom det du skrivit?

En till faktastiskt faschinerande sak är att du inte kan svara på något utan du trasslar bara in dig och står och försvarar dina åsikter men fasoner från skolgången.

"Men du är, men du sa"

Det är patetiskt att se en vuxen människa bete sig så illa. För du borde väl vara vuxen nu eller är det något jag misstar mig med?

Anonym sa...

http://www.nettavisen.no/dyr/article2598643.ece

Anonym sa...

Ni gör precis det han ber om,
han gläfser för att få uppmärksamhet.

Låt snorVALPEN sitta på sin bakgård och gläfsa så blir det snart lugnt.

För ni som har lite vett vet ju att "Tomma tunnor skramlar mest"

..BondGubben

Emelie Gustafsson sa...

Men hallå är du dum?
Enligt vetrinär här i Motala så är golden retriver farligare hund än en amstaff! Då när Golden blir gamla och till åren så hugger dom tillbaka!
Skulle en pudel hugga en unge i en lekpark så skrivs det inget om det bara för pudel är ingen "kamphund"

mollgan sa...

MS,

Här har vi ett färskt exempel på hur Media väljer att rapportera:

Notera även BILDVALET i Nyheten !

Publicerad 30 januari 2009 06:00

Kamphund attackerade brevbärare

http://www.nsd.se//NYHETER/ARTIKEL.ASPX?ArticleID=4399394


Några månader senare får vi läsa följande.

Uppdaterad 02 april 2009 19:16

Notera rubriken i den uppdaterade länken, den Borde vara : Kamphund attackerade INTE brevbärare !


Hundförare Christer Österstedt vid polisen i Luleå har utvärderat hunden eftersom händelsen blev polisanmäld. Han fann inget anmärkningsvärt i hundens beteende.

http://www.nsd.se//NYHETER/ARTIKEL.ASPX?ArticleID=4542868


Fråga en brevbärare om detta är en vanligt förekommande händelse.

Att hundar springer ut genom dörren och ut i trapphuset.

Svaret är naturligvis ja.

Rapporterar tidningarna då, knappast.

Men nu fick man chansen att skriva KAMPHUND ATTACKERAR, sant eller inte var ingen fråga då.

Rubriken skulle sälja, ordet är värdeladdat.

Som vanligt kommer allmänheten att minnas skräck rubriken och den hemska bilden.

Hur många Fler Labbar gör samma sak, varför blir det inga skräck rubriker...... kan man fråga sig.

Eller hur.

/// Leif Persson

Linda sa...

Du är ju förfan bara larvig!

Sluta upp med det du håller på med, det är inte rasen det är fel på.
Utan det är ägaren.

Men så långt kanske du inte fattat?