2009-05-28

Turnén fortsätter

Tåget var chockerande nog försenat så Cecilia Wikström, trea på FP:s EU-lista, blir en halvtimme försenad ungefär. Hon ska först till Söderköping, sedan delta i en lättläststafett i Mjölby och sedan först visning av Klosterkyrkan i Vadstena och på kvällen ett öppet möte på Asylen. 

Det var en härlig dag med Roland Utbult igår. Han berör människor både med sin musik och med det han säger mellan låtarna. 

När jag satt där på Ria i Motala och Roland spelade blev jag nästan rörd, i alla fall väldigt berörd. Demokrati är så starkt på något sätt. Så fint. Människor söker andra människors stöd för att de vill göra skillnad. Det som är det mest fantastiska är att det är likadant om du vill komma in i EU-parlamentet, kommunfullmäktige eller bli USA:s president.
Mötet igår på Ria kunde lika gärna ha utspelat sig i New Hampshire, USA, under primärvalet. Visst är amerikansk politik också storslaget och flashigt, men det är också många, många små möten precis som det i Motala. 
Men jag tror att Roland Utbult sjunger bättre än både John McCain och Barack Obama.

1 kommentar:

Fjädrlös Tvåfoting sa...

Alltså, detta med att läsa inlägg, och kommentera dem. Man hittar, som läsare något annat än det kanske var menat.
Jag reagerade på att det var andra gången som jag stötte på namnet "Utbult".
Grabben spelar trombone, hos Kulturskolan, Nprrköping, men via filial på Uttersbergsskolan. Han har en spelbok som är skriven av Jan Utbult. Det är säkert en släkting. För inte kan det väl finnas två, oberoenda av varnadra existerande släkten som heter Utbult?

Hur som helst. EU kommer i andra hand. Namn som Utbult kommer före. Som politiker så kanske det kan vara intressant att veta varför människor fungerar på det viset.

http://blogg.passagen.se/edman1948/
Länken ovan är till en blog om Edman, Dahlman och Jonsson. Dessa tre finns inte. Och ändå finns de överallt.
De behandlar frågor, av olika slag, på samma vis. De ser på samhllet, från sidan, inte från ovan.
Ha det bra
mvh
FT