2011-07-04

MP: Återställ flumskolan

Kul att MP snackade så mycket skola igår, när de inledde Almedalsveckan. Trist bara att Fridolin och Romson lyckades pricka in precis allt som varit fel och flum i svensk skola - som nu regeringen reformerar - och ville återställa det.

Hobbykurser i drinkblandning ska tillbaka på gymnasiet, antagningskraven ska sänkas och särlösningar ska hittas efter gymnasiet för de som inte pluggat klart.

Jag har lyckats pricka in riktigt bra (om än lite långa) seminarer så här långt. Först Svenskt Näringsliv om utbildningspolitik, där de ju hade en intressant mediestrategi innan. Därav fullsatt och en riktigt kul debatt med många vassa inlägg. Humaniora-Sverige hade mobiliserat.

I morse diskussion om liberalism och konservatism är fiender och ska så vara, eller om vi bara behöver lite parterapi. Per Gudmundson berättade om de hot han utsatts för där en satirteckning menat att han ska skjutas.

JK tyckte inte det var olagligt, och det kanske det inte är. Men att heja på sådant beteende gillar jag inte. Minns skotten mot kongressledamoten Giffords i USA. Både demokrater och republikaner satte hårkors eller gjorde måltavlor av motståndarna. Det räcker inte för att någon ska skjutas, men det är onödigt att öka risken.

I dag också ett seminarie med YouGov. Politiker, fastighetsmäklare och journalister har lägst förtroende. Men regeringen har högt...

Till sist i dag, Svenskt Näringsliv återigen. Nu om globaliseringen med Johan Norberg. Han och gästerna Hans Stråberg, tidigare Electrolux, och Jens Henriksson tidigare statssekreterare och nu börschef tittade bakåt trettio år. Det har hänt mycket! Tänk Sällskapsresan, som hade premiär 1980.

1 kommentar:

Blogger sa...

SwagBucks is the #1 work from home site.