2011-09-13

Backa hela vägen

Maria Larsson slog till reträtt igår efter massiv kritik mot beslutet att den vanvårdade barnen trots allt inte ska få ersättning.

Bra - Maria och regeringen bör retirera hela vägen!

Mårten Schultz, professor i civilrätt, är kanske den som formulerar det bäst när han skriver på DN Debatt i dag:
"De svårigheter med bevisning som också anförts till stöd för beslutet är inte heller övertygande. Sådant hanterar ersättningssystemen i Sverige i dag närmast dagligen, inom ramen för brottsskadeersättningar och andra ersättningar. Dessutom torde det inte vara så svårt att klarlägga vilka barn som faktiskt var institutionaliserade eller föremål för placering under de aktuella åren och de faktiska omständigheterna bör ofta i sig kunna ge viss ledning för bedömningen."
Kasta nätet brett. Om någon får ersättning som inte borde ha fått det, vad spelar det för roll? När alternativet är att ingen får.

3 kommentarer:

LeoG sa...

Exakt, precis som jag tycker! Kan man kasta flera miljarder i sjön i "kristider" genom att sänka restaurangmomsen så kan man självklart ersätta dessa människor som utsatts för vidrigheter vi inte kan föreställa oss. Att betala dessa trasiga människor en kvarts miljon är att komma billigt undan som f-n om man heter staten.

RosenRasande sa...

mattias har man som du växt upp på ett bananskal kan man självklart uttala sig om vanvårdsgruppen. du anser väl att barn i dåliga familjesituationer inte heller skall ha någon hjälp. allvarligt jag tror inte du vet vad du pratar om, jag har följt den här verksamheten sedan starten alltså längre än du och Maria Larsson mfl. jag vet också att Norge, Irland, Canada och Australien kunde lösa det sk rättsosäkra. jag tror vi klarar oss utan åsikter från människor som dig.

Mathias Sundin sa...

Va? Jag skriver att regeringen bör backa, alltså ge ut ersättning, så vad är det du är arg på?