2012-07-19

Strömparken-frågan bör avgöras i fullmäktige

Jag har precis varit en sväng i Strömparken. Regnet hängde i luften, så det var inte mycket folk där, om man bortser från journalisterna och några från CityFiske.

Jag presenterade en motion från Folkpartiet om att lyfta ärendet om Torget 5 - alltså ett hus på parkeringsplatsen vid Strömparken - till kommunfullmäktige. FP och Centerpartiet röstade för det redan i Stadsplaneringsnämnden, men blev nedröstade. Därför försöker vi igen.

Vi tycker det är viktigt eftersom det finns ett så stort folkligt engagemang i frågan. Annars är det inget problem med att nämnden beslutar själva, men nu när tusentals skrivit på protestlistor och hundratals är med i Facebook-gruppen Rädda Strömparken så tycker vi frågan hör hemma i kommunens högsta instans.

I själva frågan om husets vara eller icke vara så kommer vi ta en ny diskussion när vi träffas med fullmäktigegruppen i augusti. Fram tills dess kommer vi snacka med folk på stan, gå på det öppna mötet med Rädda Strömparken 26 juli och naturligtvis diskutera inom oss. Vi har flera personer i partiet som är aktiva i Rädda Strömparken. Det är viktigt att släppa prestigen och faktiskt lyssna.

Jag lovar inte att vi kommer landa i någon specifik ståndpunkt, men jag lovar att vi kommer lyssna och diskutera prestigelöst.

Inga kommentarer: