2009-02-03

Annat ord för ekonomiskt oansvar: Mona Sahlin

Mona Sahlin och Socialdemokraterna har tydligen bestämt sig för att köra den svenska ekonomin i skiten. Först bestämmer hon sig för att strunta i utgiftstaket, som har varit en garant för en ansvarsfull ekonomisk hushållning. Sen kommer hon i en oavbruten ström av miljarförslag som skulle skapa rejäla underskott. Nu vill hon dessutom slå sönder pensionssystemet.

Det gamla systemet ändrades på 90-talet eftersom det helt enkelt gick ut mer pengar än vad som kom in. Det förstår var och en att det inte är hållbart. I det nya systemet, om ekonomin går dåligt, som nu, bromsar utbetalningarna av pensionerna in. Precis som de ökat rejält senaste åren när nästan ett par hundra tusen människor fått jobb.
Det är såklart inte kul när systemet bromsar, men helt nödvändigt för att vi inte ska ha ett penssionssystem som gör oss bankrutt.

Det vill Sahlin ändra på. Hon vill minska inbromsningen. Kissa-i-byxorna-politik kallas sånt. Det är skönt i början, men snabbt blir det bara kallt och obehagligt.

Mona Sahlin är inte redo att leda Sverige.

1 kommentar:

emil sa...

Mona Sahlin begriper inte battre.
Fd LO-ekonomen och vice Riksbankchefen Villy Bergström(S) har uttryckt sig så här om Sahlins ekonomiska kunnande: "Partiledare MS är inte förmögen att med auktoritet tala om ekonomiska frågor, än mindre tänka kontruktivt om ekonomiska system, därtill är hon för okunnig. Kompetensen i hennes omgivning har stötts ut". Detta borde ju vara förödande för en sosse att läsa. Bergström säger RENT UT att hon är inkompetent. Det gäller inte bara kunskaper i ekonomi, det gäller de flesta frågor Sahlin uttalar sig om. Bergströms ord väger tungt!