2009-03-15

Nästa svenska EU-kommissionär

Skulle kunna heta Carl Bildt och vara ett utmärkt val. Bättre vore dock Sveriges EU-minister, Cecilia Malmström. Expressens ledarsida ger henne idag sitt stöd och argumenterar väl. Jag håller med om allt, förutom att jag inte tycker man ska välja personer utifrån deras kön. Som Niklas Frykman skriver, det räcker med att hon är bäst.

Kort om Cecilia: Hon är filosofie doktor i statsvetenskap och jobbade ett par år som universitetslektor på Göteborgs universitet i slutet av 90-talet. Hon slutade när hon 1999 kom in i Europaparlamentet. Hon behärskar engelska, franska och spanska både i tal och skrift, och italienska och tyska i tal.

Mellan 1999-2006 satt in i Europaparlamentet och drev där bland annat kampanj mot att stoppa flyttcirkusen mellan Bryssel och Strasbourg. Ett upprop som fick över en miljon namnunderskrifter.

Cissi på riksmötet förra helgen:

1 kommentar:

Andreas Krohn sa...

Fast hela resonemanget (Expressen) om att (m) lagt beslag på tunga poster i regeringen är ju i sak märkligt. Bland det enda Malmström INTE får vara om hon blir kommissionär är just folkpartist. Kommissionärerna ska, på goda grunder, inte företräda ett parti, utan EU.

Håller med dig om att det inte är en merit i sig att vara kvinna.