2010-09-10

Wetterstrand trillade av pidestalen, och slog i huvet

Maria Wetterstrand har blivit stjärna i svensk politik. Jag har haft svårt att se varför. Visst, hon är duktig, men det tycker jag att alla partiledare är. Det var väl sökandet efter en annan ledargestalt istället för Mona Sahlin, kombinerat med det stora tycket i klimatfrågan som lyfte henne.

Hon har det senaste halvåret tappat i glans och igår, i SVT:s utfrågning, trillade hon av pidestalen.
  • I Almedalen lovade Maria Wetterstrand att inte förbjuda några "Ullareds". Igår i TV förklarade hon varför nya sådana handelscenter ska vara förbjudna.
  • Hon ljög folk rätt i ansiktet när hon påstod att det inte fanns någon kongressbeslut på en köttskatt, vilket det gör.
  • Inte heller vill MP förbjuda flyg söder om Sundsvall, påstod hon. Men på partiets egen hemsida står det att läsa att Wetterstrand själv fört fram den idén, som Albin Ring Broman påpekar.
I dagens Synovate kan vi läsa att MP är nere på drygt 7%, en procentenhet mindre än FP. Alliansen ökar ledningen ytterligare, till en åttaprocentig ledning och får egen majoritet.

MP och Maria Wetterstrand var loket som skulle dra de rödgröna till seger, när Sahlin inte levererade. Loket har slutat dra och istället för Sahlin eller Wetterstrand är det nu tidigare tågmästare Lars Ohly som vinkar med den röda flaggan och signalerar för avgång.

Inga kommentarer: