2010-05-12

Allians även i Storbritannien

Så fort vänsterpartierna presenterade sin politik störtdök de i opinionen. I Novus i TV4 skiljer det nu en ynka procent mellan blocken.

I Novus förra mätning i april var det sex procentenheters skillnad. Demoskopmätningen nyss pekade på samma sak, där ledde till och med Alliansen. Det börjar likna en trend.

Det är långt kvar, men fortsatt Alliansstyre efter valet är långt ifrån otroligt.

I Storbritannien bildas också en allians nu, mellan Tories och Liberaldemokraterna. I mina ögon den bästa lösningen, för jag gillade inte riktigt något av de tre alternativen på egen hand.

Att det fanns ett stort behov av maktskifte var uppenbart. Labour var trötta och hade kört ekonomin i botten. Tories skulle bli bättre för ekonomin men deras starka ogillande av EU och begränsningar och retorik om invandringen gillade jag inte. Liberaldemokraterna kändes liberala och fräscha, och EU-vänliga, men ville lämna Afghanistan och den ekonomiska politiken var för lik Labours.

Nu kan förhoppningvis vi få en hel del av Tories ekonomiska politik och att LibDems slipar bort det värsta av Tories EU-negativism och invandringsretorik.

Vi får se, men Storbritannien känns fräschare än på länge.

Inga kommentarer: