2010-06-10

FP mot trenden i Östergötland

SCB:s stora mätning visar att Alliansen tar in, men att vänsterpartierna behåller ett försprång. Man ska dock komma ihåg att de intervjuat från slutet av april, innan rödgrönas budget, till sista maj. 70 procent av intervjuerna är genomförda innan opinionen började vända. De senaste veckorna med ständigt återkommande opinionsledning för Alliansen inte är med.

Vägs denna mätning in i alla andra är övertaget en procentenhet för vänsterpartierna, enligt Henric Oscarssons poll of polls.


Hur som helst, så kan man återigen konstatera att valet inte är över än =)

SCB är bra för man kan även kolla på länsnivå (pdf). Urvalet blir då ganska litet så man ska inte hänga upp sig för mycket på resultatet just nu, men trenderna över tid är intressanta att följa.

Då kan man se att Folkpartiet i Östergötland hade 4,8 procent i maj 2008. Vi har sedan ökat i varje mätning och ligger nu på 7,3 procent. Alltså över vad vi får i hela riket. Det är mycket ovanligt! Östergötland ligger annars alltid under riks.

2 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

7.3±3.3 i majundersökningen i år, att jämföra med 6.7±3.2 maj 2006 (alltså före förra valet). All "uppgång" är alltså inom osäkerheten för undersökningen.

Var det mattelärare du skulle ha blivit?

Mathias Sundin sa...

Om du testar att läsa inlägget så står det att läsa:

"Urvalet blir då ganska litet så man ska inte hänga upp sig för mycket på resultatet just nu, men trenderna över tid är intressanta att följa."

Sen pekade jag på det lägsta resultatet som vi stadigt har ökat från.