2011-12-02

Ny sorts fabriker i Industrilandskapet

I går bjöd Företagarna in kommunal- och oppositionsråd till Effektfabriken, som ganska nyligen flyttat in i lokaler mittemot Visualiseringscentret. 

När jag pluggade på Campus tyckte jag lokalerna var så häftiga, eftersom man i väggarna kunde se en stads och ett samhällets utveckling. Fortfarande finns urgröpningarna kvar i fönsterkarmarna, där vattnet skulle rinna ner på den tiden det tillverkades textilier där. I dag är det vetenskap, utbildning och kunskap som ryms inom samma väggar.

Fabrikerna tillverkade då textiler. I dag tillverkar Effektfabriken rörlig bild. Har ni varit på Olearys har ni sett deras arbete i form av en tavlor med rörlig bild där sportnyheter blandas med erbjudanden i restaurangen. Eller för den delen när ni ser reklamfilmer från Stadium, då är det producerade av Effektfabriken.

Himla bra träffar vi har haft under året med Företagarna. Några luncher, en kväll på Bagarstugan och nu ett företagsbesök.
I går förde de återigen fram problemen med de höjda P-avgifterna i centrum. Det var inget bra beslut som KF fattade. Dessutom tog de upp problemen med tillgång på kapital när en ny generation företagare ska köpa företagen (som de ofta jobbar på) från den nuvarande ägaren som är på väg att gå i pension. Ligger inte på kommunpolitisk nivå, men vi har ju kontakter i riksdag och regering.

Inga kommentarer: