2012-02-22

Rea på böcker och hyror

Jag svängde förbi bokrean i morse innan jobbet. Inte så värst imponerad över utbudet men ett tiotal böcker slank med hem.
Bokrean är härlig på det sättet att man både hittar böcker man gått och tummat på ett tag, fast till mycket billigare pris och att man vågar chansa och köpa lite udda grejor utan att plöja ner två-trehundra spänn.

En annan rea är på hyran för Idrottsparken, som NT rapporterar idag. Ett sinnrikt upplägg för bokslutet gör att IFK Norrköpings hyra reduceras med ett par miljoner kronor. Har inget mot att de kan få sänkt hyra, men i det här fallet kunde det lika gärna varit kommunen så fått sänkningen. Eller så kunde man delat lika på pengarna, vilket inneburit ungefär en miljon lägre hyra för kommunen och skattebetalarna, några hundratusen för de föreningar som är på Parken, några hundratusen för Parken Event (IFKs bolag) och några hundratusen för IFK.

Vi ska träffa IFK om några minuter och diskutera ett framtida övertagande av hela arenan. De äger i dag 1/3 och kommunen 2/3. Folkpartiet röstade - som enda parti - mot övertagandet, men nu är det beslutat och vi måste sakligt titta på om villkoren för fullt övertagande uppfyllts. Vad jag förstått så har de inte gjort det, men vi får se vad IFK säger.

Inga kommentarer: