2012-02-07

Wolodarskis tur att tagga ner

I går gick Carl B Hamilton över gränsen i DN när han på drog paralleller mellan Raoul Wallenberg och EU:s finanspakt. I dag går Peter Wolodarski för långt i samma tidning när han indirekt kallar Hamilton för Hitler.
"För att travestera chefredaktören och antinazisten Torgny Segerstedt, en av Wallenbergs samtida: Herr Hamilton är en förolämpning."
Torgny Segerstedt skrev ju som bekant i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 1933: "Herr Hitler är en förolämpning."

Möjligen gick jag själv för långt när jag kallade Carl B:s inlägg för osmakligt. Jag fick en sån där klump i magen och en olustig känsla att jag tagit i för hårt. Möjligen ska även jag alltså tagga ner, men jag tycker i alla fall att Carl B går över gränsen och jag blir illa berörd över hur han använder Wallenbergs minne.

Läs gärna också Widar Andersson.

2 kommentarer:

magnus sa...

Att skriva "osmakligt" är inte fel, och anser jag är 100% okej om man argumenterar varför.

Värre är det du tar upp och jag håller med dig. Anser att Hamilton inte sällan använt överdrifter och är en politiker som kan provocera och dra med sin kombatant i sådana, men då är det viktigt att inte dras med.

Han har en hel del vettiga åsikter men med EMU tycks han inte vara beredd att se andra perspektiv än att den "är fred" medan frånvaro eller reduktion av EMU gör att 19000-talens krig återkommer eller nåt i den stilen.

magnus sa...

(Rättelse: "1900-talets" såklart.)