2006-06-27

Trist debattangrepp

Om man inte har något att säga i sak, får man höja rösten. Li Teske skolkommunalråd (s), Rodi Ailert "oppositionsråd" (v) och Stefan Arrelid gruppledare (mp) angrepp igår på NT Debatt folkpartiet och Allians för Norrköping.

De har inget att säga i sak utan påstår, utan att underbygga, att vi inte finansierar våra förslag i budgeten. Det är trams. Vi använder exakt samma siffror och exakt samma underlag som vänsterkartellen gör i sin budget. Siffrorna är sedan genomräknade av kommunens budgetchef.

Det jag undrar är, varför förklarar de inte med ett ord sin egen politik, är det dom som befinner sig i opposition? Varför förklarar de inte varför de tänker skära ner grundskolan med 163 miljoner kr? Varför de satsar 45 mkr mindre på vård och omsorg?

Så lyckas de få med något om vallöften vilket är rätt magstarkt efter den debatt som var i fullmäktige i maj. Där framkom det mycket tydligt att det sossarna gick ut och lovade inom äldreomsorgen inför valet 2002 inte ens hade blivit en tumme. Varför förklarar de inte det?

Trist debattangrepp som mest handlar om att skrika högst och inte stå upp för sin egen politik.

Inga kommentarer: