2007-03-01

Hästgymnasiet

Socialdemokraterna har beslutat att stoppa Hästgymnasiet som fick godkänt av Skolverket. En annan socialdemokrat, Widar Andersson, läxar upp dom i dagens Folkbladet:

"Både Edvardsson och det ansvariga kommunalrådet Lars Stjernkvist uttalade sig om Hästgymnasiet i Folkbladet i går. Deras uttalanden gör det mycket tydligt att Norrköpings kommun kort och gott anser att Hästgymnasiet blir för dyrt. Och det kan man väl tycka. ... Men eftersom det är regeringen som beslutar om vilken ersättning som skall utgå för varje enskilt gymnasieprogram så är det ju helt poänglöst av Norrköpings kommun att använda prisargumentet i sin överklagan. ... Skolverket (och därmed Hästgymnasiet) kommer att vinna."

"Ordföranden i gymnasienämnden, socialdemokraten Eva Fornefors, borde snabbt samla ihop sin nämnd och fatta beslut om att dra tillbaka kommunens överklagan."

I en annan artikel i Folkbladet framgår att Eva Fornefors inte ens tänker behandla ärendet:


"Överklagandet skedde i samråd med gymnasienämndens ordförande Eva Fornefors och 1:e vice ordförande Morgan Eklund, båda (s). Sundin tillfrågades däremot överhuvud taget inte. Igår onsdag hade så de tre i nämndens presidium möte, och Sundin yrkade då på att frågan skulle tas upp i nämnden - men blev då nedröstad av de båda andra."

3 kommentarer:

Alex Nejdemo sa...

Varför ska kommunen betala mycket mer till Hästgymnasiet än till Vretaskolan?

Varför ska det satsas mer pengar på hästelever än på till exempel ekonomielever?

Mathias Sundin sa...

Det är de regler vi har att följa. Vad en utbildning kostar bestäms av staten. Utbildningen i Vreta är inte kommunens utan landstingets, annars hade Hästgymnasiet fått köra enligt samma listpris.

Det funkar så att kommunen betalar per plats, i det här fallet cirka 155 kr per plats. Ca 15000 kr mer än till Vreta.

Neo sa...

Läggg ner alla dessa jävla betalda-hobby-linjer Hip-hop och hästgymnasier! Privata eller offentliga -jag vill inte lägga mina skattemedel på extra dyra utbildningar med mikro-chanser till riktiga jobb.