2007-09-18

Allians för Sverige - ett år i regeringen

En snabb tur bidde det till Stockholm igår. Partiledarna hade först torgmöte på Norrmalmstorg inför en hyfsat stor publik. Sen bar det av till biografen Rigoletto där fyra områden lyftes fram och ministrar och inbjudna gäster intervjuades av Lotta Bromé. Efter det återigen dags för de fyra. Janne känns som han varit med hela tiden i gänget. Väldigt roligt att ha den partiledare som hela tiden är mest slagfärdig, tydlig och rolig.


Dagen till ära presenterades en orange vitbok över regeringens första år, som kan hittas på nya hemsidan www.alliansforsverige.se. De redovisar vilka vallöften som är genomförda, på gång och de som det inte hänt något alls med. Av 193 vallöften är 56 helt genomförda och 120 på gång. Det kan innebära att en utredning jobbar eller en proposition till riksdagen inte är behandlad ännu. Till exempel inom skolan så utreds nytt betygssystem, ny gymnasieskola, ny lärarutbildning osv. Såna reformer kräver mycket förarbete innan de kan sättas i sjön. Så alltså 176 av 193 är klara eller på gång. Det är oerhört imponerande. Den klart mest handlingskraftiga regeringen i modern tid.

Himlen sprack upp och solen tittade fram lagom till partiledarnas anföranden vid Norrmalmstorg. Har man regeringsmakten så har man.

Att skriva slagkraftiga plakat kanske inte är Alliansens starkaste sida.

En till synes nöjd finansminister tittar på.

Maud och Janne blickar nöjt in i framtiden.

En före detta statsminister hittade också till Norrmalmstorg.

Ballongerna är tillbaka! Alliansen lever!

Statsministern på Rigoletto.

Nyamko argumenterar kraftfullt för regeringens politik.

Janne på Rigoletto.

Han ser rätt nöjd ut va?

Statsministern borde le oftare.

3 kommentarer:

TOMMY RYDFELDT sa...

Du var synlig i TV 4 Nyheterna beväpnad med kameran.

Vinsten för Norrköping var väl en bra avslutning på dagen?

Lennart Nilsson sa...

"Fredrik, Maud, Jan och Göran
tack för löftesgenomföran"
Det tog en stund, en bra stund, att komma på, men det rimmar ju faktiskt. Vi får väl börja öva på att skandera det på gatorna...

Mathias Sundin sa...

Javisst Tommy, synd bara att Allsvenskan inte blev helt klar. Men i praktiken är vi ju det.

Jajemän Lennart, jag ska göra det idag när jag kampanjar!