2007-09-19

DN leder drevet

SÅ SLÅR FASTIGHETSSKATTEN, vrålar DN ut.

Ja tänk, visst slår den hårt. Den slår så hårt att alla får sänkt fastighetsskatt. Den slår så hårt att människor som förut tvingades från hur och hem nu kan bo kvar. Den slår så hårt att ingen behöver betala mer än 6000 kr om året. Den slår så hårt att vi nu får ett förutsägbart system som alla kan planera utifrån.

Pinsamt DN.

5 kommentarer:

Johan sa...

Problemet är inte fastighetsskatten utan beskattningen av uppskovsbeloppen som kommer som en kalldusch för många antagligen främst i Stockholmsområdet där många som DN trots allt vänder sig till främst. I Norrköping borde man som du bara vara glad som du skriver.
Fastighetsskattsförslaget är nu bättre än tidigare men misstaget regeringen gör är att sänka den och sätta felaktigaförhoppningar så att en i grunden bra sak uppfattas som dåligt. Tyder på orutin i regeringsposition.

livelev sa...

Förutom den som har den dåliga smaken att bli sjuk eller arbetslös, förstås... Tidigare hade man en chans att bo kvar om man förlorade möjligheten till inkomst (ganska bra för barnen), men nu är det ingen pardon.

Och du - ljug inte - ALLA får inte sänkt fastighetsskatt, eller hur?

Peter Hjalmarsson sa...

Vi som råkar illa ut är vi som bor i bostadsrätt: ingen sänkt fastighetsskatt, men vi skall betala för andras genom beskattningen av uppskovsbeloppen. Alliansen ökade just mina levnadsomkostnader med 11.500 kr per år...

Anonym sa...

Åså har dom tagigt bort fastighetskatten för oss som har fastighet utomlands -Tackar.
Undrar hur mycke pengar det kom in den vägen.En hel del folk har fastigheter i andra länder. Ni med radhus i spanien -handen på hjärtat, va det med i förra deklarationen. Nästa år behöver ni inte ha dåligt samvete längre.
/Dubbelbeskattad Fastighetsägare

Mathias Sundin sa...

Det ni alla argumenterar för är att vi ska genomföra ofinasierade skattesänkningar - eller att nån annan ska betala. Jag förstår att alla inte är helt nöjda med denna utformning, men det jag vänder mig mot är medias beskrivning, inte enskilda privatpersoner situation.

Livelev: Man får även nu chansen att bo kvar eftersom avgiften är så låg.

Och jo - ALLA får sänkt fastighetskatt (som betalar sån skatt såklart, annars är det ju rätt svårt att få sänkt).

Peter: Jag förstår ditt dilemma men att utforma ett system där ingen betalar något mer någonstans innebär en ofinasierad skattesänkning som leder till överhettning i ekonomin och raserade statsfinanser. Då skulle du verkligen få problem. Dessutom, om du jobbar heltid, kommer du efter nyår ha fått 1000 kr/mån i sänkt skatt.