2007-09-14

Otroligt bra siffror för Janne

I den första mätning av förtroendet för partiledarna som Janne Björklund är med i hamnar han på fjärde plats med 28 %, fem mer än vad Lars Leijonborg hade i förra mätningen. Bara Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och Maud Olofsson ligger före. Populära Göran Hägglund kommer alltså efter Janne.

3 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Tyvärr har partiledarens popularitet mycket litet med vad folk sedan röstar på. Att verka söt, snäll och trevlig ger höga popularitespoäng för personen, men är sällan rätt egenskaper om man ska förvandla en lös grupp männsikor med liknande åsikter till en effektiv stridsmaskin!

Mathias Sundin sa...

Både ja och nej. Att ha en bra ledare som står för dålig politik ger inga valframgångar. Däremot är det oerhört viktigt att ha en ledare som enkelt kan förklara politiken och synas i debatten. Som Janne.

Lennart Nilsson sa...

Det viktigaste är att vi inte går omkring och tror att Janne kommer att fixa det här åt oss. Det handlar om att han är den som kan få partiet att käka järn och skita kätting, och därigenom se till att vi vinner. Självklart är det viktigt att man har en ledare som tydligt kan förklara partiets politik, men det gäller ju också att politiken blir tydlig först...