2009-10-15

#fplandsmöte

Martina Lind, föräldraledig stabschef till högskole- och forskningsministern, lanserar en backchannel på Twitter inför Folkpartiets landsmöte i november: #fplandsmöte. Läs mer på Att Dricka Liberalt.
Martina är en av våra skarpaste personer i partiet, bland annat Female Economist of the Year på Handelshögskolan 2006.

Jag har skrivit och skrivit under ett antal motioner till landsmötet. Har inte riktigt hunnit kolla igenom ännu, men såg att en motion inom arbetsmarknadsområdet var bifallen.

Det kommer bli strid om livstidsstraffet. Partistyrelsen och en arbetsgrupp tycker att det ska tas bort, medan jag och Niklas Frykman tycker att det ska vara kvar. Vissa brott är så grova att inget annat än livstid ska dömas ut. Nu vill FP att dessa brottslingar - oavsett hur grymt brottet än är - ska gå fria efter 20 år.

Nu beger jag mig snart till Uppsala för att prata inför studentföreningen Heimdal.

3 kommentarer:

Magnus Ekholm sa...

Du kan räkna in mig bland försvararna av livstidsstraffet. Sedan kan jag nog tänka mig en högre nivå på de längsta av de tidsbestämda straffen oxå.

Niklas Frykman sa...

Det är precis det vi säger i motionen. Välkommen ombord!

Mattias Lönnqvist sa...

Eftersom jag "enbart" är ersättare till landsmötet, och dessutom står väldigt långt ner på ersättarordningen, så lär jag inte kunna rösta för ett livstidsstraff. Men däremot har ni mitt stöd i frågan och jag hoppas kunna ta mig ner till landsmötet.

Själv fick jag tyvärr avslag eller "anses besvarad" på mina motioner, men det kommer en ny chans på nästa landsmöte.