2009-10-06

Budget utan underskott och med Skärblacka

Jag och Alliansvännerna har precis varit ute i Skärblacka och presenterat budgeten i simhallen. Självklart var vi i Blacka av en anledning. Det är stället som Socialdemokraterna glömde. Nedläggningen av badet var droppen och vi tycker att det är hög tid att lägga fokus på denna ganska stora del av vår kommun.

* Badet kommer fortsätta vara öppet.

* En kvarts miljon skjuts till för att bland annat fixa till entrén men också i övrigt göra badet mer attraktivt. Det finns idéer om en bubbelpool, en altan och så vidare.

* Upprustningen av Mosstorpsskolan tidigareläggs och börjar redan nästa år.

* Samma sak med brandstationen i Skärblacka.

I övrigt så lägger vi en budget som inte gör av med några pengar som vi inte har. Det låter ju självklart, men är det tyvärr inte i Norrköping. S, V och MP bränner 350 miljoner (ja, summan har ökat) som vi helt enkelt inte har. De tänker låna pengar till den dagliga verksamheten, det förstår var och en hur bra det är.

Vår budget är i balans och vi har en investeringsnivå som innebär att vi inte behöver låna några mer pengar och sätta kommunen ännu djupare i skuld.

Lars Stjernkvist tror på sin blogg att blocken närmar sig varandra. Man kan förstå att kommunen är ett ekonomiskt haveri om det är så han förstår ekonomi. Folkpartiet har hela tiden drivit på för mer pengar till skolan, det har Stjernkvist rätt i. Det har inte varit svårt, eftersom övriga Allianspartier har samma inställning. Alliansen har också hela tiden lagt mer pengar än S till skolan, men vi kan inte göra av med pengar vi inte har. 2010 skiljer det inte mycket i fördelningen mellan nämnder, de senare åren är det dock stor skillnad.

Inga kommentarer: