2007-02-28

Det är mycket nu

Den här veckan har varit minst sagt fullmatad. Man kan ju fråga sig varför jag inte har tid att blogga när utrikesministern kan skriva flera blogginlägg om dagen. Nåja. Jag ska skriva lite mer utförligt om de olika sakerna, men här kommer veckan i sammanfattning.

I måndags var det en utmärkt trevlig lunch med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (min favoritmoderat i regeringen). Han är lika trevlig i verkligheten som han verkar vara i TV-rutan.

På eftermiddagen var det så dags för kommunfullmäktige och äntligen beslut om multisporthallen på Himpa. Nu kastade vänsterkartellen inte in några nya förslag i sista sekund så vi röstade för hallen, men ville att fastighetsbolaget skulle låna pengar på marknaden istället för av kommunen.

Folkpartiet sa på KF, som enda parti, nej till avgiftsfri parkering för miljöbilar. Anledningen till det är att bl.a. naturskyddsföreningen menar att fler och fler miljöbilar körs på bensin eftersom det är billigast. Alltså kommer du med dina skattepengar nu subventionera andra människors bensinbilar. Ett slag i luften, inte för luften.

På KF blev det också en sjuhelsikes debatt om kollektivavtal. Alliansen sa nej till att kommunen ska kräva kollektivavtal vid upphandling. Alltså om ett företag utan kollektivavtal erbjuder sig att bygga en skola med bra kvalité för en kostnad på 75 miljoner så måste kommunen välja företaget, med kollektivavtal, som bygger en sämre skola för 100 mkr. Den svenska modellen är bra, arbetsmarknadens parter ska göra upp. Det ska inte kommunen lägga sig i. Men vänsterkartellen röstade nu för att ändra den svenska modellen.

På KF stod också Mattias Ottosson (s) i talarstolen och for med osanning. Han hävdar att han inte alls gett ett godkännande till Hyresbostäders ordförande att genomföra fastighetsaffären som senare stoppades. Vi har dock vittnen på att han visst gjort det. Antingen är det ordförande i Hyresbostäder som inte talar sanning, eller så ljuger Ottosson alla kommunfullmäktigeledamöter rätt upp i ansiktet. Jag hoppas någon journalist gräver fram sanningen.

I tisdags gick jag in i debatten om hästgymnasiet, efter att man i NT hävdat att en enig nämnd stod bakom överklagandet från kommunen. Det är inte sant, eftersom ärendet aldrig varit uppe i nämnden.

Idag har jag haft presidie i gymnasienämnden där sossarna vägrade ta upp ärendet om överklagandet på nämndmötet. Massa pratande med journalister om det idag. Står nog något i Folkbladet imorgon tror jag.

Så ikväll, intervju med 24NT om Idrottsparken.

Och mellan allt det har jag försökt läsa handlingar, genomfört ett utvärderingsbesök på Kungsgård, planerat årsmötet, skrivit en debattartikel, sörjt en förlorad vän i form av en hund som gått bort, skrivit en insändare, lagt sista arbetet vid en motion och mycket mer. Tro nu inte att jag klagar, jag njuter av mitt uppdrag! Men fortsätter det i den här takten får jag nog dra mig tillbaka och bli utrikesminister snart.

2 kommentarer:

Bertil sa...

Jag reagerade med förvåning på NTs uppgift att en enig nämnd stod bakom beslutet att inte backa upp hästgymnasiet. Så mycket borde NT ha begripit av alliansens politik att de själva reagerade med förvåning på sina egna skriverier. Det är väl rimligt att NT nu efteråt förklarar hur de kunde begå ett så allvarligt misstag. Vi får se.

Bertil Nilsson sa...

Nå, nu verkar det som om nämnden faktiskt stod eniga trots allt, förutom en ståndaktig moderat som valde att tänka i enlighet med ideologiska riktlinjer. All heder åt denna moderat! Hur skall vi se på de övriga? Olycksfall i arbetet?