2007-02-24

Detta är Per Svensson rädd för

Per Svensson angrep igår Carl Bildt för att han bloggar (läs nedan). Egentligen är han skraj och vilsen för att han som journalist inte längre har monopol på den information som når folket. Politiker kan kommunicera direkt med människor, andra personer kan granska Per Svenssons och hans polare. Och det är just vad som nu har hänt.

I Expressen (Svenssons tidningen) slogs det upp stort häromdagen att Bildt hade stora intressen i amerikansk vapenindustri. En bloggare har kollat siffrorna som Expressen inte orkade. Företaget som Bildt satt i styrelsen för förvaltade inte mindre än 900 miljarder dollar. Av dessa var 17 miljoner, eller 0,002 procent placerade i en vapenindustri. Expressens stora rubriker vänds mot dom själva och deras artiklar faller ihop som ett korthus.

Per Svensson är rädd för att bli granskad. Tidigare slapp han stå till svars för det han skrev. Att granska journalisternas ibland undermåliga arbete var svårare och inte minst svårare att föra ut. Det är en ny värld nu Per. Välkommen.

4 kommentarer:

Robsten sa...

Ja, det är en ny värld nu. Men den största revulutionen är ju inte att politiker kan kommunicera direkt med folket. Revolutionen är att folket kan kommunicera och agera direkt med folket.

Mathias Sundin sa...

Jupp.

Bertil sa...

Bertil Torekull attackerar med viss frenesi och magsyra Carl Blidts blogg "Alla dessa dagar" på DN debatt.

Man kan ju fundera över hur länge det dröjer innan lokala potentater inom media i Norrköping börjar angripa lokalpolitiker som dristar sig till att öppna egna elektroniska kommunikationskanaler till allmänheten...

Bertil sa...

Lars Nord, professor i politisk kommunikation(!), hävdar i SvD idag att Carl Bildt med sitt bloggande är ute efter att slippa konfronteras med frågvisa journalister för att få ut sitt budskap.

Vi har väl alla anat att det är något lurt med det hela...