2007-02-05

Arbetareskola och kommunal varmkorv

NT:s ledarredaktion har fångat debatten om skolan perfekt i rubriken "Arbetarväljare kräver arbetarskolan åter":

"Ett antal socialdemokratiska skolministrar har kommit och gått. Men den som förstått arbetarskolans förutsättningar bäst är Jan Björklund."

Mattias Olsson har dessutom en rolig kolumn på ledarsidan om det spännande ämnet "Kommunal varmkorv". Lite farligt att skriva sånt där dock, vänsterpartiet kan råka skriva en motion om det.

"Om man haft den tveksamma lyckan av att ha suttit med i Arbets- och socialnämnden i Landskrona kommun under 90-talet har man sannolikt erfarenhet av en annan besynnerlig kommunal verksamhet. Landskrona kommun hade nämligen två kommunala korvkiosker.

Givetvis var det en viss politisk sprängkraft i att kommunen bedrev försäljning av hamburgare och varmkorv. Kanske främst för att båda kioskerna gick med hundratusentals kronor i förlust varje år. Men den styrande socialdemokratiska majoriteten gillade sina kiosker och vägrade ändra sig.

Det kostade kommunen miljonbelopp att driva verksamheten och intäkterna räckte aldrig till. Hur många miljoner som Landskronas skattebetalare sköt till för förmånen att äta kommunalt subventionerade vårrullar vet jag inte men det blev nog en del."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar var mongona som jobba i korvkioskerna håller till nuförtiden. Sorterar skruv som sen hälls tillbaks i ursprungslådan? Hur de slutat ligga samhället till last. Troligen inte.

Mathias Sundin sa...

Den där typen kommentarer gillas inte på den här bloggen. Du kallar andra för mongon men kan inte uppträda mer hyfsat än en grinig treåring.