2007-02-12

Rekordmånga nya jobb

Regeringens nya politik sattes i sjön 1 januari i år, med skattesänkning, lägre arbetsgivaravgifter och en allmänt mycket mer positiv företagspolitik - och löntagarpolitik.

Nu ser vi också att det kommer in rekordmånga jobb. I januari anmäldes 75 000 nya jobb till arbetsförmedlingen. Så många har det aldrig någonsin tidigare anmälts. Nu i veckan slogs ytterligare ett rekord, 24 000 jobb anmäldes.

Ny politik. Rekordmånga nya jobb. En slump? Nej.

5 kommentarer:

ClaesW sa...

Är det möjligt att få veta vilka av borgarnas reformer som enligt dig har gett resultat innan de genomförts? Eller var analysen inte vassare än så?

Mathias Sundin sa...

Ett par exempel står där. Nystartsjobb är en annan. Och resultat innan de genomförts stämmer ju inte. Nya politiken började gälla 1 januari och har dessutom varit känt ett tag innan dess. Inte konstigt att en mer jobbvänlig politik får utslag när den sätts i verket. Fördämningarna har öppnats.

Hur låter din analys över den politik som du menar har skapat det här då? Hur menar du, i sak, att den borgerliga politiken INTE skapat det här. Eller var analysen inte vassare än så?

ClaesW sa...

Jobben började väll in i oktober, tog extra fart i november och har ökat sedan dess. Att påstå att detta är borgarnas förtjänst är naturligtvis direkt felaktigt. Ungefär i klass med din förståelse för LAS.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=615916

Mathias Sundin sa...

Men du svarar inte på frågan Claes. Varför slår man rekord just nu i januari - efter att regeringsn politik satts i sjön.

Förklara nu varför detta INTE är de borgerligas förtjänst. Läget på arbetsmarknaden vände tidigare, det stämmer. Men det har tagit rekordfart nu. Det är det som behövs om Sverige ska komma igen, inte bara vi följer konjunkturcyklerna.

Hittills har du mest varit bra på att vara otrevlig och nedlåtande. Lev nu upp till dina egna krav på analys och kom med en!

Mathias Sundin sa...

Well Claes? Vi väntar.