2007-11-12

Konstig omsvängning i skolpolitiken

I helgen fick Mona Sahlin mandat att förhandla på några få punkter med Janne Björklund om skolpolitiken. Det mesta av de nya förslagen sköts på framtiden men betyg från tidigare ålder och nationella prov skulle hon få förhandla om. Deras ingång i förhandlingarna är att detta kan vara okej om skriftliga omdömen från årskurs ett förbjuds. När jag hörde detta blev jag konfunderad. Tycker socialdemokraterna att vi ska ha betyg tidigare eller inte?

I morse när jag hörde deras skolpolitiska talesman i morgonsoffan klarnade det. På en fråga vad det finns för fördelar med betyg i tidigare ålder svarade hon att det gör det inte, utan att de bara ville använda det för att stoppa skriftliga omdömen.

Jag tror att Mona Sahlin både försöker ha kakan och äta den. Hon vet att deras flummiga skolpolitik är ett sänke hos väljarna. Därför försöker hon göra om den. Partiet vill inte, men genom att förhandla med regeringen om betyg i tidigare ålder hoppas de att väljarna tror att de nu tycker att det är bra. Sorry elever och föräldrar, sossarna har inte omprövat sin skolpolitik.

Inga kommentarer: